lauantai 16. helmikuuta 2019

Black Eye (USA-74)

Musta Silmä on tässä tietenkin yksityisetsivä Stone (Fred Williamson) joka on murhien perässä.

Tämä Jack Arnoldin(!) ohjaama blacksploitaatio on sitä oikeastaan näppärän sanaleikkimäisen nimensä, jos senkään, musiikkinsa ja pääosanäyttelijänsä amsiosta, muuten tämä on hidas ja (yli)pitkä dekkarointi. Elokuvassa on pienen pieni, lähes olematon okkultistinen vire kuolleen mykkäelokuvatähden kävelykepin takia. Keppiä tavoitellaan. Campvilahduksia ovat "veri"- tomaattikastikepastahuijaus sekä kohtaus jossa Stone ajaa takaa hippiä puistossa. Camppailujuoksu on kuin pikkulapset kiertäisivät puistossa puuta. Hähhähhää, et saa kiinni! Lopuksi Hippi kiipeää puuhun, Stone ei. Sitten keskustelu: Hippi: "Don`t call me worm." Stone: "Okay, Mr Worm."

"Do you like it hot?" "As hot you can get." No, tämä elokuva ei kovin `hot` ole, haaleaa vaaleaa litkua. Williamson kuitenkin osassaan ok, mutta muut osaset eivät.

Elokuva oli esitetty WHS-teatterin Bläkärisarjassa tammikuun lopulla heist-leffan Diamond Shaft (Oho! Vielä parempi bläkärinimi!) kanssa. Se vaikuttaa hyvältä, mutta ehkä vielä vähemmän bläkäriltä, mutta voin olla väärässäkin. Siinä taas mukana, `Shaftaamassa` itseoikeutetusti Richard Roundtree.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti