keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Roskapöntöllä Avaruuteen ja Takaisin; Invasion of The Star Creatures (Usa-62) ja Invasion of The Saucer Men (Usa-57)

Invasion of The Star Creatures on aikainen (-62), mutta tollo, tyhmä ja typerä komediaversio `naiset ja kökköhirviöt avaruudesta`- genrestä. Naiset (2 kpl) bikineissä, kökköhirviöt (2 kpl) Robin Hood-vetimissä, paitsi päissänsä heinänkorsikoristellut perunasäkit (joissa suursilmät ja suut) ja umpitollosotilaat (2 kpl) solttuvetimissä.

Mm mainitut kaksi tollosolttua komennetaan tutkimaan outoa luolastoa, josta he löytävät mainitut avaruuden asukit ja heidän aluksensa. Seuraa tolloa ja toisteista vitsailua, onttoa uhkaa ja rakastumisia...

Kuin Amerikan Pekka Ja Pätkä Avaruudessa. Tolloudessaan, tyhmyydessään, typeryydessään katsottava. Tämä dialogintynkä ehkä selittää mitä tästä elokuvasta voi sanoa: "There`s only one thing to do." "What`s that?" "I don`t know."


Invasion of The Saucer Men  on aikainen(-57), mutta oikeasti hyvä ja onnistunut scifikomediajännäri, jossa alienit ruiskuttavat alkoholia(!) viattomien tolloteinien päälle.. Eikä kukaan tietenkään usko viinanlemuisia `känniläisiä`, varsinkaan teinejä, noita `crazy youngstereita` (pitävät itsekin itsejänsä tuollaisina "koviksina"), paheksuvat vain... Mutta elokuva on kuitenkin pitkään tylsä...


...Mutta, mutta...:
Alien todisteeksi jääkaappiin-suunnitelma, silmää `selässä`, rattijuopumusta... Tää vaatii vähän selitystä: Nää alieenit edustavat pallopäägenreä, pallopäälajia mulkosilmineen ja varsinkin kämmenselkäsilmäisine piikkikynsikäsineen. Näillä piikkikynsillä, kynsipiikeillä he puhkovat autonrenkaita, matelevat pitkin auton sisätiloja ja varsinkin levittävät verta, viinaa ja kauhua vaikka olisivat irti muusta kropasta. Alieeneihin kohdistuvaa gorea (lähinnä heihin, ei ihmisiin, hyökkäyksiä kylläkin) vilahtaakin jonkin verran; Autokolareissa heistä tulee lähes veristä mössöä, mutta ne kädet lähtevät (kuolleesta?) kropasta omille teilleen, heitä sattuu silmään häränsarvi, hyökkäävän härän toimesta. Mutta kyllä hekin sen kimppuun käyvät, ja "raateloitsevat", humaloitsevat häränkin! Elokuvan lopun vauhdikkuus ja kekseliäisyys pelastavat elokuvan.

Ja yhtenä pääosanäyttelijöistä vielä pyörii päissään (jatkuvasti pullo huulilla) Frank Gorshin, elikkä Riddleri.

Tuo alkoholi-idea on kuin seiskari-kasari-scifi-komedioista. Esi(elo)kuva niille?

"A true story? (`Hick!`) Well that`s the nice thing about all this bookwriting business; You pay before you read". Ja samansuuntaista elokuvien kanssa, maksa ensin, katso sitten. Hick! (Paikkakunnan nimi muuten Hicksville!) Hick!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti