sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Leopard Man (Usa-43) - Lavaskismaa ja leopardeja

"Caged animals are unpredictable. They`re like frustrated human beings." Jacques Tourneaurin ohjaama, Cornell Woorichin teokseen perustuva ja Val Lewtonin tuottama elokuva on näppärä teos: Kahden esiintyvän taiteilijanaisen välisen skisman, "Mr Publicity Manin"" ja `tenderfeet`-miehen (toisen naisen mies ja `manageri`) publicity stuntien ja ihmisten ja eläinten erojen ja yhtenevyyksien selkeähkö soppa. Elokuva sijoittuu Uuteen Meksikoon.

Tanssijanaisten lavakilpailu johtaa siihen että toinen nainen säikäyttää kastanjeteillaan toisen naisen leopardin(! Great Entrance) lavalta livohkaan..
Sitten eläimellisiä tappoja alkaa tapahtua.. Filmin pituus (jonkin verran yli tunti) paaluttaa tarinan tehokkaaseen ja toimivaan pakettiin, tosin "It was a man"-lausetta kuulaan korvat täyteen. Tappaja on sekä yllätyksellisesti että tylsästi rakennettu. Mielenkiintoinen ristiriita.

Kastenjettien kalina on upotettu hyvin elokuvan läpi vievään jännitysmusiikkiin sekä tapahtumiin. Mustahuppumunkkien `paraati` (loppuratkaisu tapahtuu tässä) tuo mukanaan synkkää intiaanihistoriaa.

2 kommenttia: