maanantai 27. maaliskuuta 2017

Killers from Space (Usa-54)

Tämä on taas näitä `atomipommikokeen jälkeen`-elokuvia. Puoleenväliin asti se on kuivaa kuraa, mutta elokuvan toinen puolisko on ihan muhevaa, mehevää kuraa, ihan katsottavaa perseilyä ja pelleilyä.

Atomipommikoe siis tehdään taas autiomaassa. Lentäjä (Mission Impossiblen Peter Graves) syöksyy kuoloonsa kun laskeutuu tutkimaan vilkkuvaa vihreää objektia. Sitten ollaankin maan alla luolastossa, jossa pyörivät Mustanaamioasuiset, Brezhnew-kulmakarvaiset ja pingispallosilmäiset oliot Kaukaiselta Planeetalta. Ja he herättävät lentäjän henkiin hitsipillileikkauksella; Hitsauspillejä liikutetaan ruumiin yläpuolella ja kohta sydänleikkaus on tehty.
 Aina kun ollaan tekemisissä olioiden kanssa filmi (tai leijuvat silmät) ovat vihreitä. (Elokuva on muuten mustavalkoinen.) Ja pallosilmät johtuvat kuulemma siitä että Kaukaisen Planeetan Aurinko heikkeni ja heidän piti totutella pimeyteen.. No, nyt he ovat täällä..
Ja luolasto on myöskin jättikokoisten liskojen sun hämähäkkien asuttama ja kun seuraava atomitesti taas tehdään, niin ne kasvavat entisestään ja ulkoavaruuden tyypit päästävät ne vapauteen tuhoamaan maailman. Hyvä scifi-idea, mutta luulis että tällaiset suurpedot olisivat jo ihan itsekin rynnineet luolaston läpi. Lentäjänkään poispääsy ei ole ihan luolastossa kuulutettu, mutta se menee vielä `järkeen`, mutta miten on mahdollista, kun hän pääsee pois, hän muistaa kaiken vaikka avaruusukot pyyhkivät lähes kokonaan hänen muistinsa. Sitä ei kerrota. Eikä kerrota myöskään sitäkään että miten ikkunasta nähty atomipommi (tuli ja savu aivan ikkunan edessä) vain pikkuisen heiluttaa säleverhoja. Pieni mittavirhe varmaan, tai eihän se vähän kauempana tapahtunut pommi näytä miltään, lähellä se pitää näkyä, vaikka `oikeasti` tapahtuikin siellä vähän kauempana.. Vaikka atomipommi olikin...

P.S. Puoleenväliin asti tosiaan tylsää kuraa, mutta sitten hulluus, `nerous`, kädettömyys, kyvyttömyys ja avuttomuus lyövät raajojaan tai torsojaan yhteen hyvällä tahdilla.
4 kommenttia:

 1. Itse pidin alkupuolta aika hyvänä (no, hyvänä ja hyvänä) B-jännärinä, mutta toki siinä vaiheessa kun mustanaamiopallosilmät astuivat mukaan muodostui Killers From Space muistettavaksi.

  VastaaPoista
 2. No joo, kyllä siinä tosiaan juoneltaan jännäriä on, ihan kekseliästäkin, mutta meno olisi saanut olla vähän vauhdikkaampaa.

  VastaaPoista
 3. Löytyy kokoelmista, mutta odottaa edelleenkin katsomisvuoroaan muiden vastaavassa olotilassa olevien joukossa.

  VastaaPoista
 4. Ihan kivaa kökkökatsottavaa, kökkökatsomista

  VastaaPoista