perjantai 24. helmikuuta 2012

Kerrostalokauhua

"Nimesi on Punaiset Hampaat" - Eli kerrostalovampyyrin surrealistiset seikkailut. Surrealistista kerrostalokauhua. Olen jo jonkin aikaa (jo ennen Twilighteja sun muita) ollut melkoisen kyllästynyt vampyyrielokuviin. (Sama homma on käynyt zombileffojen kanssa.) Mutta aina joskus löytyy jotain mainion mielenkiintoista. Sekin tosin tietenkin vuosikymmenien takaa.

Jean-Louis van Bellen Sadist with Red Teeth (-71) toi genreen surrealismia ja silkkaa sekopäisyyttä.

                       "Hän on ainoa toivomme."

Daniel huomaa?/luulee?/tietää? auto-onnettomuuden jälkeen olevansa vampyyri. Samoin ajattelevat Danskua hoitava lääkäri ja hänen apurinsa. Lääkäri lausahtaakin "Hän on ainoa toivomme." Puhuen lisäksi epämääräisesti `Vampyyrien Kuninkaasta` ja vamppiksien Maailmanvalloituksesta.

Leluista surrealismia ja tiimarinaamarikauhua leffaan tuo kohtaus jossa Daniel laittaa pilailuvälinekaupan vampyyrihampaat suuhunsa ja vampiroi liikkeen myyjättären. Toisessa kohtauksessa lapsia istuu pommisuojassa leluvampyyrihampaat suussaan. (Onko (Vampyyri)Sota jo alkanut?) Surrealismia on lisäksi dialogissa (mm "Huomaatko että seinäsi hikoilevat?") Lisäksi katukuvassa muut kulkevat taaksepäin ja Daniel eteenpäin. Ja päinvastoin. Väri -ja mustavalkoinen filmi vaihtelee. Jopa ihmisten kesken.

Pääotsikon lauseen Danielille sanoo hypnotisoija, jonka luokse Dansku horroksessa haahuilee.

Kaiken kukkuraksi Daniel käy hammaslääkärilläkin! ("Hampaat ovat hyvät".)

Leffan enkkunimi on (mainos)liioittelua ja liirum laarumia. Paljon iskevämpi olisi Red Teeth. Kuten kääntyy filkan alkup. belgialaisnimi.

Ei siis sadismia, vaan mukavan merkillinen elokuva.

P.S. Kumma ettei kerrostalovampyyreja ole juurikaan elokuvissa, kirjallisuudessa esiintynyt, vaikka urbaaneissa ynpäristöissä mellastavatkin. Yksi toinen erikoinen vampyyriasumus löytyy Etelä-Amerikka vampyroinnista Blood of The Virgin`istä (Argentiina-67). Siinä vampyyri asustaa alppimajassa! Elokuva on myös näitä elokuvia jossa vampyyri viihtyy auringossa päivää paistattamassa.. Kalpealle Prinsille vähän väriä pintaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti