torstai 2. helmikuuta 2012

Horror Hotel (Eng-60)

Horror Hotel on yksi maailman aavemaisimpia kauhuelokuvia.

Tämä elokuva, joka Suomessa sai elokuvaa hyvin kuvaavaksi videonimekseen Poltettujen Noitien Hotelli, kertoo noitavainojen ajasta kiinnostuneesta opiskelijatytöstä joka "alan" opettajan (Christopher Lee) vinkistä lähtee tekemään tutkimusta erääseen kaukaiseen kylään, jossa noitavoimat ovat muinoin mellastaneet. (BTW, tytön opiskelijakaveri kuiskaa tunnilla Leen maanisella rytmillä messuavaa opetusta kuunnellessaan: Dig that crazy beat!)

Tämä Kauhujen Kylä on toista maata ja mannerta. Se on toteutettu todella paksun sumun, usvan avulla. Usva antaa kylälle vahvan toispuolisuuden leiman, mutta samalla se näyttää kyllä suoraan sanottuna myös aikamoisen keinotekoiselta. Upea yhdistelmä!

Vaikka en kauhuelokuvista yleensä erikoisemmin mitään pelotusmomentteja etsi, enkä usein niitä oikein niin intensiivisesti, intuitiivisesti rekisteröikään, niin tämä elokuva on meikäläiselle ollut yksi pelottavimpia kauhuelokuvakokemuksia kautta aikojen, ja pelottaa yhä vieläkin. Lee on opettajan/ tuonpuoleisen miehen roolissaan  vaikuttava ja pelottavakin, mutta varsinainen pelotus on Päänoitaa esittävä nainen, todella hyytävä ilmestys. Myös koko kylä itsessään ja varsinkin sen majatalo salaluukkuineen ja katoavine ihmisineen ovat saaneet melkoisesti kylmäävää kauhukuorrutusta päälleen. Kylä ja asukkaat ovat kuin vuosisatojen takaa, aivan kuin sumu olisi säilyttänyt ne. Sumu pitää myös asukkat kylässä ja tunkeilijat ulkopuolella, se sulkee tiet sinne ja takaisin. Vain harvat ja valitut ihmispolot lasketaan sumuseinämän läpi kylään.
Sumussa (tietenkin), majatalon vieressä (tietenkin) sijaitsevalla hautausmaalla pahuuden hymniä loitsuavat kaaputyypit ansaitsevat myös kauhumaininnan.

Sananmukaisesti sumuista tunnelmaa!! Suosittelen!

2 kommenttia:

  1. No, eihän tämäkään elokuva roskasapluunaan osu ja mahdu, mutta wanhana kauhufanina tulen joskus myös kauhuelokuviakin käsittelemään. Nyt tosin on taas kauhukyllästyminen käynnissä.

    VastaaPoista
  2. Naapuri(ssa) on Noita. - Noita Naapurissa. `Vihdoinkin saadaan vähän valaisua noitavainojen aikaan.` Näin sanotaan suomalaisessa noitahassuttelussa Noita palaa elämään. (Nimessä näköjään tahallisesti tai tahattomasti noitavainoteemaa, vaikka noitaroviota ei olekaan.) Mutta nyt, syksyllä 2016 on tulossa ensimmäinen suomalainen Vakava Noitailu, kun Saara Cantellin ohjaama Tulen Morsian tulee ensi-iltaan. Toivottavasti se on sekoitus vakavaa kauhistelua ja perusnoitailua, eli noitaelokuvien peruskuvastoa, noitaelokuvien merkistöä ja maailmaa..

    VastaaPoista