lauantai 11. huhtikuuta 2015

Hands of The Ripper (Bri-71)

HoTF on suht onnistunut (välillä laahaava) villi-ideainen ja freudiaaninen Hammer-leffa (Britti-mittapuun mukaan suht verisillä) gorepirskahduksilla ja trash-tunnelmalla marinoitu Viktoriaaniseen aikaan sijoittuva kauhuilu.

Viiltäjä-Jackin (pikku)tyttö(!) näkee pinnasängystään kun Jack murhaa hänen äitinsä. Tämän jälkeen Jack nostaa tytön syliinsä ja antaa hänelle suukon poskelle ja laskee tytön takaisin sänkyyn. Tytöstä tulee tappaja aina kun joku suutelee häntä! No onpas idea!

Ja ideammaksi vain menee!!: Eräs tohtori ottaa teini-ikäisen/täysi-ikäisen tytön hoiviinsa/tutkimuksiinsa, asumaan omaan talonsa jotta voisi tutkia miksi tyttö tappaa (suutelusyy ei ole vielä hänelle (ei moneen murhaan) selvinnyt). Ja jatkaa vain tutkimuksiaan, vaikka tietää, huomaa tytön tappavan! Ei ilmianna tyttöä vaikka näkeekin tämän murhaavan..

No, tietenkin jossain vaiheessa on loppu tähänkin murhaamishommaan tultava..

Välillä hyvinkin laahaava, mutta Wanhan Lontoon kauhutunnelma ja trash-meininki täyttävät joitain tylsyysaukkoja, mutta eivät aina. Elokuvan vetää kuiville ja suht sujuvasti katsottavaksi jo mainittujen lisäksi, yllättäen juonen roskaisuudesta huolimatta, yllättävän hyvä näyttelijätyö (varsinkin tyttö ja tohtori). Juonen freudilaisuutta lisätään vielä sillä, että tohtori mainitsee useaan kertaan Itävallassa tutkimuksiaan  aloittelevan Freudin ja psykoanalyysin oikein nimeltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti