torstai 20. maaliskuuta 2014

Miracle Fighters (-82)


Honkkari-taikasekoilussa Miracle Fighters aluksi klaanin supertaistelija on mennyt naimisiin väärän suvun/klaanin naisen kanssa.
Nainen tapetaan, mies pakenee raivoissaan ja kidnappaa pienen prinssin keinusta. Prinssi kuolee pakomatkalla.

Vuosia myöhemmin ex-supertaistelija on nykyinen juoppo, ja hänellä on oppipoikanaan eräs orpopoika, jolle hän on antanut Prinssin kaulasssa roikkuneen killuttimen. On ex-taistelijalla kuitenkin vielä jotain voimia jäljellä, joten hän on tietenkin perinteisesti opettanut orpopojalle muutamat taikatekniikat.

Taioista puheenollen, sitten framille ja estradille astuvat kaksi perinteistä velhoa, mies ja nainen(?!) ja taikashow voi alkaa! (Tyypit asuvat samassa pihapiirissä, mutta keskellä pihaa oleva kivirivi erottaa heidät toisistaan. Riviä ei saa ylittää. Eli vihamiehiä ollaan, mutta lähinnä honkkarimaisen komediallisesti, irvistelevästi tietenkin.)

Kun leffan nimikin on Ihmetaistelijat, niin ihmeelliset ovat vastustajatkin. Vai mitä sanotte näistä: Pääsiäismunasta päälle pissaava ja sen sisältä taisteleva valkaistuihoinen klovnityyppi, liekehtivä ja lentävä kanapaisti, tikku-ukko ja varsinainen pääpahisvelho, lepakkomies. Hänellä on lepakonsiivet, joten hän lentää (aika kökösti) ja käyttää tietenkin lepakko-kung fua.

Myös muut taikakonstit ovat varsin maukkaita/kökkökomediallisia. Leffassa yritetään tappaa kaikennäköisillä litkuilla ja pulvereilla, mutta hyvikset tietenkin tahtoen tai tahtomattaan aivastavat pulverit pahiksen naamaan tai kuorsaavat liemen vastaavalla tavalla takaisin.

Sitten on taistelupuolella näitä eilaisia perinteisiä: kippo-kuppi-lautanen-muu astia-tuoli-pöytä-muu huonekalu-puujalka kungfua jne.

Muikean näköisiä ovat myös erilaiset `kaksi ihmistä/ihminen ja nukke saman vaatteen sisällä`. Huikein veto tästä on tyhjästä kaavun suuaukosta ilmestyvä käsivarsi. Kämmenestä löytyy kulmakarvat ja silmä. Siinä vähän kääntyillään ja katsotaan, ja sitten kämmen puristuu tehokkaaksi lyöntinyrkiksi! Jymäkkää!


Elokuvassa myös juotetaan tauluun piirretylle hemmolle viiniä, toinen taulu valuu (vesiputouksen) vettä, kusilammikkoa käytetään peilinä ja tehdään kämmensyrjällä viillellen paperille piirretystä kukosta kananuudeleita! Magic Chef!



Oikein värikästä sekomenoa ja meininkiä. Ainakin ensimmäisellä katselukerralla, toinen kerta tapahtui liian nopeasti, sillä ajattelin että tää oli niin sakea ja tanakka tykitys, että on pakko katsoa pian toiseen kertaan. Mutta olinkin rekisteröinyt kuitenkin lähes kaiken sakean sekoilun, ja toinen kerta meni pakkopullana.
Taukoa on nyt tästä leffasta pidettävä, uskon että sitten taas jytisee, sillä kyllä tää kuitenkin niin menoa on.

2 kommenttia:

  1. Oma suosikkini tässä sekopäätykittelyssä taisi olla se isäntänsä puolesta uhrautuva, piipittävä ahvena,

    VastaaPoista
  2. Kyllä, todellinen Fisherman`s Friend

    VastaaPoista