perjantai 20. huhtikuuta 2018

Dark Intruder (Usa-65)


Kyttyräselkäinen, pitkäkyntinen viiltelijä, vähän Jack The Rippermäinen (ja Jekyll ja Hydemäinen) tappajahirviö riehuu 1890-luvun San Franciscossa, mutta riehuu okkultisella otteella, muinaisella demonisuudella; Hän jättää sumerilaisen demonipatsaan jokaisen uhrin viereen..


Leslie Nielsen(!) on välillä krapulainen (onnettomasti esitettynä), yleensä iloinen, viheltelevä okkultismiekspertti! (Tämä dandy-okkultismitietäjä-tuntija sujuu paremmin.)


Elokuva menee koko ajan syvemmälle aiheeseensa (lähes kaikkien asunnot täynnä okkultisia, demonisia `sisustus`elementtejä) ja jo elokuvan pirun komeat alkutekstit kyntttiläzoomauksineen, harmaan pilvistön harmaan tuijottavine silmineen ja Lalo Shifrinin sopivasti ujeltavine musiikkeineen vie katsojan johonkin kauas.


Pirun mielenkiintoinen, tanakka toteutus.


P.S. En kuitenkaan käsitä miksi loppuun on liitetty hassu loppumonologi-dialogi kukalle! Demoniselle, kökösti värisevälle kukalle; "Oh! Shut up! No-one asked your opinion!" Mutta pirun hyvä elokuva tästäkin huolimatta!


"What is everything?"

2 kommenttia:

  1. Leslie Nielseniä on vaikea ottaa tosisaan, kun hänet muistaa aina Frank Drebinin roolista. Night Galleryssäkin oli yhdessä episodissa niin vakavaa näyttelijää, mutta en minä silti kyennyt suoritukseensa vakavasti suhtautumaan...

    VastaaPoista
  2. Näinhän se on. Scifailumysteerissä Resurrection of Zachary Wheelerissä elikkä Ihmistehtaassa hän mm myös vakavoili, ihan hyvinkin. Mutta tuntuu että hänessä kautta katsojassa on aina mukana se huumorin pohjavire, ja varsinaisissa komedioissa sitten tietenkin päällysvire.

    VastaaPoista