torstai 8. kesäkuuta 2017

The Curse of The Crying Woman (Mexico-60)

Kerrankin kauhuelokuva jossa vieraille sanotaan heti että "kartanon täti" on noita ja(!) vampyyri, ja he uskovat sen! Ja pakkohan se on kun faktat lyödään heti pöytään. Ja selviää jopa sekin että kartanoon saapuva nainen on itsekin noitavampyyri! (Tätä ei hän ennestään tiennyt, luulisi JOTAIN merkkejä olleen ilmassa). Ja hänet on kutsuttu koska "nyt on määrätty, erikoinen yö ja sähköä ilmassa" ja että he keskiyöllä yhdessä laittavat maailman sekaisin.. Vaimon miehen vois heittää vaikka Hornan Tuuttiin (olis hyvä nimi esim chilijäätelölle). Mutta suostuuko hän, vai panee voimille vastaan?...


Vaikka 80-minuuttiseen kauhisteluun on runnottu Noidat, Vampyyrit, Voodoo ja Ihmissusikin ja kaikki kauhukrääsä mitä kuvitella saattaa: Huonokuntoinen kartano, Rujonaama-Köyryselkä- Jalkapuoliapuri, Vinttihirviö, Kidutuskellari, Hurjat Hurtat, Kynttilä Pääkallossa, Soihdut, Kellotornit ja Lepakot, Kellot, Peilit, Taulut, Sortuvat Kulissit, Ukkoset jne jne!! niin elokuva ei muodostu roskaiseksi sekamelskaksi ja sotkuksi vaan kaikissa näissä on eräänlainen kansatieteellinen pohjavire.


Öinen taivas täynnä silmiä ja Itkevän Noidan mustat silmämunat ovat näkemisen(!!) arvoisia ilmestyksiä.


Melkein pirun hyvä, mutta valitettavasti väärällä tavalla pitkä ja kliseinen linnanhajoitus- loppukohtaus romutti "ansiokkaasti" elokuvan tehoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti