maanantai 6. tammikuuta 2014

Lake of Dracula (Jap-71)

"Don`t be afraid young lady"

Toho-yhtiön vampyyrikauhistus 70-luvun alusta.

Elokuva alkaa kun pikkutytön karannut koira vievät molemmat Draculan linnaan!

Seuraavassa kohtauksessa ollaankin jo siirrytty aimo askel eteenpäin ja tytöstä on kasvanut pikkukylän opettajatar. Mutta tuon alkukohtauksen tapainen uni häiritsee jatkuvasti nuoren naisen mieltä. Vai oliko se unta..

Elokuva on mysteeripainotteinen ja kuulakkaan kaunis ja siinä sukelletaan lapsen ja lapsuuden psykologiaan, vasta lopussa näytetään mätäneviä gore-visvavisioita.

Tässä elokuvassa roskapuoli oikeastaan häiritsee tunnelmaa. Sitä ei onneksi ole paljon; Arkku lähetetään postissa(!) ja lähettäjä on Dracula. Ja kukaan ei näiden leffojen perinteitä kunnioittaen ole tietenkään kuullutkaan nimestä. Aivan outo hemmo. Ja hampaidenjälkiä kaulalla ihmetellään myös suurin osa filmistä. Vaikka koko filmin läpi on draculoitu ja vampiroitu, niin Pääosasankarimies sanoo vielä loppukahinan alkaessakin että Dracula on vain "hypnotisoitu hullu".

Jännä idea on isosta verisestä silmästä tehty taulu joka kulkee läpi lähes koko elokuvan. Taidetta, unta, kauhua. Myös seinäkellolla on silmät. Kauhun Silmät...

Kiva oli myös huomata että Pääosanaisen esittäjä oli vähän suuren suosikkini Shannen Dohertyn näköinen.

Värikäs Kauko-Itä-kauhistelu. Kunnon 70-lukulaista Creepy Castle-Kauhua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti