tiistai 20. elokuuta 2013

Against the Ninja!


Mutta, ei pidä teidän peljästymän, kyllä täältä roskaakin tärähtää! Ja vielä sellaista että roska-auto lähtee kaahaamaan jo heti leffan alkumetreiltä ja kaasu pohjassakin ajetaan pitkiä aikoja ja matkoja..

Kyseessä on taekwondo-spesialistin ja "ohjaajan" ja "näyttelijän" Y.K. Kimin kasarituotos joka on vastikään kaivettu esiin kaatopaikalta/roskakorin pohjalta. Edellisen lauseen lainausmerkit voi kyllä ottaa poiskin, sillä kyseessä on kyllä roskaohjaamisen ja näyttelemisen melkein mestariteos, lähes roskaräjähdys. Jos alussa olisi ollut vielä enemmän vauhtia, niin kunniapaikka korkeimpaan roskakaanoniin olisi selvä ja varma. Varma ja selvä on se myöskin että tämä leffan löytäminen ja tekijöiden kunnianpalauttaminen olisi pitänyt tapahtua paljon aikaisemmin, mutta kuten kulunut fraasi sanoo, parempi myöhään kuin ei milloinkaan...

Leffa kertoo kasarisyntikkarockbändistä Dragon Soundista, joka asuu samassa talossa ja taloudessa suihkussa käyden, pyyhe lantioilla tai olalla yläruumis paljaana keekoillen ja mehuja juoden. Eräs episodi elokuvassa on bändin mustan kosketinsoittajan kirjeen ja kuvienvaihto kuolleeksi luullun isän kanssa. Surullisen esittäminen on huikean huonoa, mutta niin on myös iloisen. Tai vihaisen. Ja ihan kaikilla "näyttelijöillä". Ohjaaja Kim, jonka aksentti on todella puuroista, esittää bändin ja heidän jenginsä jonkinmoista pomoa. Ainakin taekwondo-jengin pomoa, sillä koko bändi on myös martial arts- mestareita. Kuka enemmän kuka vähemmän.. Sillä bändi/jengi joutuu vähän väliä ottamaan yhteen yhden bändiläisen tyttöystävän partanaamaveljen jengin ja ennen Dragon Soundia klubilta lempatun vanhan rockin bändin jäsenten ja näiden kahden yhteenliittymän kanssa. Ai niin, ja tietenkin Ninjojen kanssa! Ja vielä Ninjojen Moottoripyöräjengin kanssa!! Ja Ninjathan sitten eivät veljeile kenenkään kanssa, paitsi pomot..

Elokuva jakautuukin melkein pelkästään näihin kahteen asiaan, bändin esiintymisiin Klubilla (biisit tulevat muuten kokonaan) ja potkuisiin ja miekkaisiin jengitappeluihin. Lisättynä tällä poika etsii isää, isä etsii poikaa-sivujuonella.
Ja ne biisit! Täyttä Parhautta! Tykimpänä tuo otsikon niminen biisi (kertosäe: Tae Kwo, Tae Kwo Taekwondo! Samalla bändi ja yleisö nyrkkiä kohottaen). Lisäksi lauletaan ylimaallisesta ystävyydestä (Friends) ja Kovista Jätkistä (Tough Guys). Biisit ovat uljaita ja tappelut kökön sähäköitä.

Mukana tietenkin myös näiden leffojen vakiotyyppi, martial arts-taitoinen vanha mies, jonka kuppilassa bändi käy riisejä vetämässä. Lisäksi Kimillä on "oma erikoisliike", "nappaan vihollisen tai treeneissä kaverin nenän varpaitteni väliin ja ravistan.." armotonta..

Elokuva joka on tehty rakkaudella, rakkaudesta. Rakkaudesta, rakkaudella roskaan. Tai johonkin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti