keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Monster that challenged the world - Hirviö uhkaa maailmaa (Usa-57)

Tässä on hyvä hirviöelokuva. Hirviö on hassun pelottava (jonkinlainen merellinen rapuetana, etanarapu tms) ja on kookas, rymyävä peto, näyttelijätyö kelvollista, edelliseen elokuvaan verrattuna loistavaa ja liioittelu (monsteri ei uhkaa maailmaa, vaan kaupunkia, elokuvan trailerissa liioittelugimmickkinä kuva, kohtaus jossa monsterimme kohoaa kaupungin ylle, en löytänyt tätä elokuvasta) osuvaa, toimivaa. Ja onhan jo idea `limaisen hidas etana hirviönä`  jo itsessään, jo ennen katsomista muutaman pisteen arvoinen.. Pisteitä jo idealle.


Elokuvassa ei oikeastaan ole tylsiä hetkiä, vaikkakin sisältää parikin pitkähköä tutkijanluentoa aiheesta. Nyt ne on saatu nivottua hyvin ja mielenkiintoisesti tarinaan, ei mene itsetarkoituksellisen tylsäksi jargoniksi.


Monsteri nousee jälleen merestä, ja onkin aika rouskuttava sellainen, uhrit roikkuvat suustansa. Kaupungillakin käydään, talossakin. Saksilla sisään! Merietana mö(r)ssää ja mässää!


Kuvaus komeahkoa, hahmokaarti sopivan kokoinen, sopivasti värikäs.


P.S. Ei pidä sekoittaman Roger Cormanin Maailma-elokuvaan It conquered the world. Loistava leffa sekin ja siinäkin on loistava hirviö; pannumyssypää (tai se on tätä päätä koko otus) joka louskuttaa leukojaan. Tässä elokuvassa on kaaos kaduillakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti