sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Freeway Maniac (Usa-88)

Kun kauhuelokuvissa (paitsi että tää ei oo sellainen, ehkä sellaisehko) on elokuva elokuvassa teema; tehdään elokuvaa jossa (oikea) murhaaja mellastaa väkeä vähentäen, niin se elokuvan sisällä tehtävä leffa on yleensä kauhusellainen. Mutta tässä tapauksessa se on `virkistävästi` scifi-elokuva. Huokea sellainen, eikä sen sisään päästä kuin puolivälissä, mutta matka siihen ja varsinkin siitä loppuun on melkoisen turskia roskaa.

Jo lapsuudestaan mielisairaalassa asustellut miekkonen karkaa laitoksesta pariinkin otteeseen, ja tämä toinen reissu vie miehen tuon mainitun scifileffan tekopaikalle hiippailemaan, kalkkarokäärmettä syömään ja murhailemaan. Mainitsemisen arvoinen seikka tuosta matkasta tuonne leffantekomestoille on se, että vaikka äijä on ollut koko ikänsä laitoksessa, niin rekan ajaminen sujuu heti kuin vanhalta tekijältä. Mielikuvaharjoittelua varmaan. Sillä on autokoulu luultavasti jo etukäteen käyty ja kuitattu.

Hyvän Roskan askelmerkit: Näytteleminen huonohkoa, aavikolla kuvattava scifileffa miestä syövine hammashirviöineen ("Cut!") ja perinteisen typerine halpisasuineen (tiukkaa housua, saapikasta ja matosta tehtyä space-ponchoa)  tarkoituksellisen tökeröä, avaruusalus kasa lautaa. (Jossa kompuroidaan.) Lopussa gorehkoa kauhua.

Cannon-yhtiön tuotantoa.

2 kommenttia:

  1. Onnistuihan se auton ajo Michael Myersiltakin, vaikka lataamossa nuoruusvuotensa viettikin, miksei siis tämän leffan ukoltakin. ;D

    VastaaPoista
  2. No niihän onkin ja onnistuikin! :-) On ne vaan oppivia ukkoja! No, siellä on aikaa opiskella..

    VastaaPoista