tiistai 1. tammikuuta 2019

The Rats Are Coming! The Werewolves Are Here! (USA-72)

Taas tätä Milliganin `kulta-aikaa`! Täyttä Milligania, Täyttä Milliganismia! Sekä hyvässä, että paljon pahassa. Elokuvan nimi on yhtä aikaa ja/tai eri katselukerroilla kökkö tai `oivallinen`.

Jostain syystä nää epämääräisehköihin menneisyyksiin sijoittuvat Milliganit eivät oikein minuun pure. The Body Beneath on pikkuinen poikkeus.

Milligan-säästöllä tässä on kaksi elokuvaa yhdessä (rotta sekä ihmissusikauhu), mutta `toisenlaisella, toisensuuntaisella säästöllä` tästä olisi saanut kaksi elokuvaa. Mutta hyvä että tehtiin ja tuli vain yksi, kärsimistä on jo tässäkin:

Kartanossa (taas tanan kartano!!!) elelee ihmissusiperhe, ihmissusisuku. Ja genreen tyypillisesti siitä, sen kirouksesta halutaan myös pois. Häkillinen raivorottia(!) ostetaan asesepältä(!), no ostetaan häneltä asekin! Tässä ja tästä saadaan tämä huikea elokuvan tuplanimi. Seppää esittää muuten Maestro Milligan itse! (Hän ei olekaan elokuvissaan näyttelijänä kuin tässä ja Legacy of Blood`issa postimiehenä, joten ihan niin valtavan monipuolinen, aava ja aukoton, armoton auteuri ei hänkään sentään ole.)

Näissä Milliganin menneisyyslöinneissä draama pukkaa aina paljon, liikaa ja liian pitkään pintaan pikkugoreilulla pilkottuna, eikä tämäkään tee poikkeusta.

Mieleenjäävä nimi, ei kovinkaan (onnistuneista asioista, vaan perus-Milligantylsyydestä) mieleenjäävä elokuva.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti