torstai 3. tammikuuta 2019

Song of Paris (Englanti-52)


Dennis Price esittää smoothin mainiosti vatsapillerifirman pomoa, Matthewia (`oikea` pomo julkisuutta ja julkkiksia hamuava äiti) joka pillerinmyyntimatkalla Pariisissa, sissi-stuntkuvauksissa-publicity stunt-kuvauksissa tutustuu laulajatar Clementineen (Anne Vernon)  ja he ihastuvat toisiinsa.
Musiikkihommien tyrehdyttyä Clementine lentää Lontooseen ja Matthewin on äidilleen esitettävä että nainen on vanhaa eurooppalaista mahtisukua. Tästä seuraa (melkein) melkoista mahtikomediaa jota jytyyttää vielä Mischa Auerin mahtavasti esittämä eliittipummi. Hän on myös Clementinen perässä. Miesten onkin suoritettava kaksintaistelu, miekoin. (Tähän liittyen, mukana mainio painajais- haaveuni miekkailusta giljotiinin ympärillä ja lännenelokuvamaisesta aavikkoammuskelusta.) Lisäksi mukana jutustelua Rin Tin Tin`istä(!), hauskoja ja näppäriä taulu ja valokuvaviittauksia sekä Afrikkalainen kirous!

Price ja Vernon mainio pari, John Guillerminin ohjaus sulavaa, vauhti on väkevää. Kuin screwballi englantilaisittain; Amerikkalaisen vauhtikomedian ja itselleen-toisilleen naureskelevan brittiläis-ranskalaisen nuljuavan jäykistelyn (no, Price on aina smooth) soppa.

Anton Diffring vilahtaa Renoir(!)-nimisenä hahmona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti