sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Night Patrol (USA-84)

Jackie Kongin (Blood Diner) ohjaama Night Patrol on Poliisiopisto ennen Poliisiopistoa, tai juuri samaan aikaan, vielä `kovemmalla` ja huonommalla vitsitykityksellä. Elokuva on rasittavankin pitkään pelkkä vitsipotpuri, vitsejä peräkkäin. Johtuen siitä, että sen ympärille ei ole rakennettu kunnollista juonta, tai toisaalta siitä, että sen sivujuoni (josta `taidokkaasti `muodostuu elokuvan mittaan pääjuoni), jatkuvat paperipussipäämiehen (`The Unknown Comedian`) stand up-keikat vievätkin tarinaa eteenpäin.

Kökkö poliisi-päiväpartio (kaksi kökköä miestä) muutetaan yöpartioksi. Samaan aikaan kaupunkia koettelee suosittu paperipussipäämiehen stand-up-show`t sekä paperipussipäämiehen tekemät ryöstöt...

Elokuva " juhlii" jatkuvilla. jatkuvilla seksivitseillä (kadun cockfightissä miehet lyövät alushousujaan yhteen, lesbobaarissa pelataan biljardia "without balls", poliisipäällikkö on sanonut, että hän "Wants to drive all prostitutes out of town." -Kohta hänet nähdään ajamassa auto täynnä `ilonaisia`), muilla pökkelyyksillä (kun poliisi on ajanut mopollaan kaahaajan kiinni, pollari huutokysyy "Are you crazy?", selviää että kuskilla on pakkopaita päällä; poliisi lyö puhelimella naulaa seinään)  sekä sillä, oikeastaan onnistuneella pää-sivujuonella, tai juonilla; Kuka onkaan pussipää? Sillä heitä on monta. Mutta kuka onkaan se varsinainen? Ihan toimiva sunnuntaiaamun aivoton "mysteeri".

Linda Blair hukkaroolissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti