keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Man Who Changed His Mind (Englanti-36)

Näppärällä nimellä, näyttelijyydellä ja juonella `valeltu` filmi on Boris Karloffin parhaita. Ja muutkin näyttelijät edukseen, välillä jopa Karloffin saavuttaen, jopa ohittaen. (Elokuvan muita nimiä: Man Who Lived Again, The Brain Snatcher, Dr Maniac).


Jatkuvasti tupakkaa huulessaan tai kädessään käryttelevä hullu tiedemies (Karloff) saa innokkaan apurittaren (Anna Lee), joka ei hänen hulluuttaan vielä tiedä. Mutta tulee pian (elokuva kestää vain noin tunnin) tämän tietämään; Mies on kehittänyt systeemin, jolla voi siirtää toisen elollisen mielen toiseen elolliseen. Aluksi kokeillaan ja `onnistutaan` apinoilla; Kiltistä esiintyjäapinasta tulee raivopää ja raivopääapinasta kiltti. Sitten hemmo suunnittelee ja toteuttaakin saman ihmisille; Hän vaihtaa kyynisen pyörätuolivanhuksen ja Karloffin hahmolle tuskaisan esitelmätilaisuuden järjestäneen lehtimogulin (tiedemies toimii mogulin tiloissa) mielet (ja iät!?) päittäin. Ja seuraavaksi (elikkä lopuksi) hän vaihtaa apurittaren miehen (John Loder) mielet keskenään.


Oivallisesti rullaava hullu tiedemiesmäily, jonka käänteet ja vauhti saavat pysymään penkissä ja toivomaan lisää. Ja toisaalta nauttimaan tunnista jossa ei ole mitään turhaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti