torstai 17. joulukuuta 2015

Leprechaun 4 In Space (1997)

Paksua Paskaa Avaruudessa! Stiff Shit in Space! Ei helvatta, tästä ei enää paska pahene, eikä sonta sakene! Kökköä planeettaa, avaruusalusta sekä penishirviötä! No, se on nyt Leprechauni ´ihan speississä`, samoin kuin katsojakin.. Se on nyt kuulkaa sillä lailla, että tää on pakko (pakolta tää tosiaan tuntuu) katsoa uudestaan ennenkuin tästä pystyy mitään järkevää/typerää sanomaan kautta kirjoittamaan. Vaikka mä oon tään joskus ennenkin (ainakin) kerran katsonut.. Tästä ei saasta sakene! "Yritetään" "illalla" "uudestaan"... "Nukutaan" painajaisten yön yli, voi mennä aamuun... Kaikkiin loppuelämäni aamuihin...

Nonni, nyt sitten ollaan tosiaan `tuonnempana`!

Kalkkunakuraa. Kalkkunan kakkaa: Puolipeili-peltipallopäisen pomosoltun johtama kovasakki saapuu planeetalle tuhotakseen Lepren. Taistelu on lyhyt ja tylsä, mutta hirviömme saadaan palasiksi. Pahaksi onneksi yksi heeboista pissaa palakasaan, ja Lepre siirtyy tyypin pippeliin.. ..Tullakseen lähes heti esiin hemmon sepaluksen alta avaruusaluksessa. Leffaa on kulunut tasan vartti.

Sitten seuraa tahmaista käytävä"juoksentelua", jota joskus katkaistaan kökkökohtiin: esim aluksen Pää(nimenomaan)pomoon ("I´m brilliant!"), joka on puoliksi pöytä ja puoliksi `mies`.
Tällaiset voivat vaikuttaa roskahauskalta, mutta eivät ne ole. In Space on aikamoinen aliveto elokuvaksi, roskaelokuvaksikin, ja nämä kohdat vain tylsiä askelmerkkejä laahustuksessa; Planeetta on heikkoja muovi ja pahvikasoja neonvalovälkkeessä, avaruusalus sekä näytteleminen perusroskatasoa, mutta juoni tylsähköä suttuhuttua. No, tunnin kohdalla seuraa vartin mittainen, aika jysäyttävä järjettömyysjakso, joka tylsääntyy ja hitaantuukin viimeisen vartin loppukahinoissa, mutta jättää kuitenkin jonkinlaisen roskailon pintaan. Mutta se ei korjaa eikä korvaa alun menetyksiä. "Who`s driving? Ray Charles?" Ja oletteko nähneet avaruusalusta jonka komentosillan oven pielessä on perinteinen ovikello? ("Kävisitkö katsomassa kuka siellä on?") Ja jonka baarissa esitetään maailmankaikkeuden karmeinta discotanssia? Entä kovaa solttupomoa dragissa? Ette./Olette Tässä niitä olis.

Joskus ehkä käsittelyssä muitakin Lepreleffoja, päätin aloittaa tällä paskamaineisimmalla...

2 kommenttia:

  1. Hahaa loistava kirjoitus. Jään odottomaan mitä saat itse elokuvasta sanotuksi, jahka shokistasi todellisuuteen tokenet.

    VastaaPoista
  2. Joo, täällä kerätään voimia ja jaksamista `illan rientoihin`.. Tankkaus käynnissä, söin juuri sopivasti tukevan kalkkuna(!)einesmössöpläjäyksen, jotta jaksaa.. Sillä onhan Leprechaunit yleensäkin aikamoista kakkakuraa, mutta tää... Ja ohjaajana vielä ihan `hyvääkin roskaa`ohjannut Brian Trenchard-Smith. Mutta, enemmän toivottavasti tuonnempana...

    VastaaPoista