lauantai 23. helmikuuta 2019

White Witch Doctor - Valkoinen noitatohtori (USA-53)

Tämä Henry Hathawayn ohjaama vuoteen 1907 sijoittuva viidakkoseikkailu alkaa kuvilla villeistä villieläimistä häkeissä. Niitä ollaan rahtaamassa laivaan vietäväksi eläintarhoihin ympäri maailman. (Ihmis)gorilla pääsee pakoon, mutta paikkaan ("Where have you been?" ""I`ve been wanderin` back and forth with opera house and city hall.") ja itseensä ("I give jungle back to animals! I`ve been there so long, that I`ve been started to act like one myself today!")  Lonni`(e)`, `Loney` Douglas (Robert Mitchum) miehineen saa sen taltutettua. Tähän tilanteeseen saapuu uusi lääkäri(tär) Ellen Burton (Susan Hayward).
Mutta yhtenä mutkana mukana on vielä Lonnin ja hänen kierokaverinsa Huysmanin (vanha noir- kettu Walter Slezak) kanssa etimä aarre...
Eli viidakko-rakkaus-seikkailu-seikkailu. Ja aarteenetsintä. Tässä järjestyksessä. (Rakkaus näkyy jo elokuvan suuteloitsevassa julisteessa, mutta aarteenetsintä on kumman pienessä lopun sivujuonteessa.)

Mukavan rauhallisesti etenevä, ei juurikaan kovinkaan rasistinen, jopa `kansantieteellistä kulmaa` omaava satu(mainen)seikkailu.
Mitchumin ja Slezakin lopputaistelussa musiikin hyvin tukemaa voimaa ja Hayward ja Mitchum hyvännäköinen, näyttävä pari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti