tiistai 5. helmikuuta 2019

Golden Dragon, Silver Snake (Hong Kong-79?-80?)

Dragon Leen pääosittama Golden Dragon, Silver Snake ei ole niitä hulluimpia, huonoimpia (lähinnä keskivertoa) eikä mössömatsaavimpia Bruce Lee-kloonauksia. Ja mikä harvinaista, tämä on myös eräänlainen Jackie Chan-kloonailu; Tässä matsaa myös mies `nimeltä` Johnny Chan. Pienoinen hulluus (vilahtavat leikkipuistoväline, kananmuna -ja kitara [kumma ettei kivääri] kung fuilut!) ja mössöily (poratehosteinen, porapohjainen potkinta hississä) mukana kuvassa, mutta elokuva on perinteistä (Brucen tai Brucekloonin) kostomatkaa veljensä surmaajan luo- saagaa, tarinaa. Ja Dragon kostaa minkä ehtii ja jaloistaan jaksaa.
Siis juurikin näin kung fu-geneerinen on juoni-idea ja aika geneerinen tuotos muutenkin. Yleensä aika tiukastikin seurataan genrepolkuja -ja potkuja, mutta tosiaan aika keskiverto kung fuilu. Mutta melkein ok katsottava kuitenkin, matseja riittää.
Teoriassa toimivaa kosto kung fu-genren syvintä ydintä, mutta käytännössä keskivertoa. Tältä ei pelasta funny sidekick (ja kekseliäs, kova kung futaaja) hahmo, joka puolelle `turhaan tilattu` riksakuski ("Emme ole tilanneet ketään!" huudetaan hänelle siellä sun täällä) eikä loistava, lyhyt campkohtaus, jossa ihmetellään muka "muodonmuutosta"; Pahismies vetää päästänsä peruukin jonka alta paljastuu  aivan samanlainen hiuskuontalo!!?? Dragonkin katsojien ohella katsoo suu auki tätä "muutos-muuntautumis" kohkausta-kohtausta.2 kommenttia:

  1. Miksi sitä peruukia piti sitten edes pitää, jos alla oli sama tukka mutta oikea?

    VastaaPoista
  2. Sasse. Tutkimattomat ovat pahisten tiet ja aatokset... They think in mysterious ways...

    VastaaPoista