lauantai 2. helmikuuta 2019

Fragment of Fear - Pelon sirpaleita (Englanti-70)


Ex(?)-huumeveikon (David Hemmings) täti (ehkä) murhataan Pompeijin rauniooilla turistirysäyksessä. Onko huumehemmo syyllinen vai onko `kaikki` `vain` huuumeharhaa? Kaikki, sillä `matkan´ varrella (ehkä) murhataan myös "tuntematon nainen." Entä miehen tuleva avioliitto, onko se(kin) harhaa, hääharhaa, onko menossa, tulossa harhahäät?... (Vaimona Gayle Hunnicutt)


Erittäin hitaasti etenevä mysteeri, jonka tylsyyttä tanakoittavat jatkuvat keskustelut kuulusteluissa, huoneistoissa, baarissa, puistoissa, puutarhassa.... Lopun `härö, hörhö`häät tuovat lievää, löysää mysteeriä ja pikkuisen tiukkuutta tarinaan,  mutta loppu on kuitenkin lässähdys.
Kuten on alkukin. Eli siis löllöisästi etenevä tarina jonka loppu on lässähdys. Ei kovinkaan kummoinen jännäri, mysteeri, vaikka elokuvaa tällä parivaljakolla mainostetaankin. No, jonkinlainen jännitys on olemassa koko elokuvan ajan, mutta se on tosiaan erittäin lievää, löysää ja liian kaukana, takana, taustalla olevaa jännitystunnelmointia. `Fragment of fear` - nimensämukaista tavaraa, liiankin siruista ja sirpaleista. "Put on your glasses!" Tätä lausetta toistetaan hääkohtauksessa.


Yksi minuutin tappelu tuo vilahtavasti tanakkuutta tarinaan, jämäkkyyttä juoneen ja kieroutta ja kierrettä elokuvaan ja/tai olotilaan, elokuvan musiikki on erittäin hyvää (mutta sen saa soundtrackilta) ja näytteleminen hyvää, mutta se ei paljon auta kun toteutus on näin aneeminen ja tylsä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti