maanantai 31. joulukuuta 2018

Blood (USA-73)

Siinäpä iskevä, kekseliäs, oivallinen, paras nimi vampyyri kautta kauhuelokuvalle! No, nimi ehkä, mutta samaa ei voi sanoa itse elokuvasta. Sillä ohjaajana on itse Tunkkaroskan Ruhtinas, Kuningas, Andy Milligan!

Kun elokuwa sijoittuu wuosikymmenten, jopa wuosisadan taakse, niin halpa oiwa keino on kuwata mm hautausmaalla (The Body Beneath) tai waikkapa wanhassa kartanossa (tai molemmissa). Tai ainakin wanhan näköisessä sellaisessa. Kuten tässä. Lisättynä teatteriwaatteilla, katoista roikkuwilla lakanoilla ja sawukoneella. Aitoa (ajankuwaa) on. (Hautausmailla kuwatessa tietenkin täytyy wähän katsoa kuinka uusia hautoja kameraan `eksyy`, ettei wiktoriaanisen ajan "kuwauksessa" näy esim 1970-luwulla haudattuja.)

Tässä (ehkä) elokuwassa ehkä `eletään`  jälki-wiktoriaanista aikaa. Ja siinä `kartanossa`pyöritään. Ja mestoilla pyörii Hullua Tiedemiestä ja Hänen WampyyriWaimoaan (Draculan Tyttö), Ihmissutta ja Lihansyöja-Werenjuojakaswikin kuuluu paikan kaswi-ihmis, ihmis-kaswikuntaan.

Useillahkoilla tahoilla `kehuttu` Milliganin parhaimmistoon. No siihen ei pajon tarwita hänen ollessa kyseessä. No, heittomerkit, `puolilainausmerkit`wain kuitenkin, sillä Milliganilla on joskus jotain `ajallista tajua`: Tässä wanhanaikaiset keskustelut owat jopa melkein uskottawia, näytteleminen jonkinmoista, mutta niissä keskusteluissa wellotaan Milliganmaisesti tietysti tajuttoman kauan.

Jos wahwa, waltawa liioittelu sallitaan, niin tämä osuu Milliganin elokuwien Kulta-Aikaan, seitkytluwun alkuwuosiin. Hän tuli oikeastaan `tunnetuksi`, no ainakin tunnetummaksi maailmalla kaheksankytluwulla. Aatelkaa, Suomessakin on whs-julkaistu yksi Milligani, nimittäin Carnage eli Kauhutalo wuodelta-83. Nää kasaroinnit owat jos mahdollista wielä huonompia kuin kuuskyt ja seitkytluku-sotkut.

Blood on tylsää taaperrusta jota on wähän pikkugorella pippuroitu. Niin wähän, että se on oikeastaan wain elokuwan tasapaksuittaja, tylsistyttäjä sekin. Body Beneath on näistä Milliganin hautausmaa-kartanoelokuwista piirun werran parempi. Oikeastaan pitkänkin piirun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti