torstai 27. joulukuuta 2018

Dismembered (USA-62)

Kummitustalokauhuilut, kummitustaloilut (varsinkin kummitustalokomediat) eivät oikein nappaa, tartu, tärppää. Mutta tulipa katsottua tämä tämmöinen.


Roistosakki pakenee, piiloutuu tietenkin tietämättään kummitustaloon. Ja sitten vanhat aaveet kiusaavat... sekä heitä että katsojia...


Luulin, että tässä on yllätysgorea 1) (varsinkin verrattuna vanhahkoon mustavalkoiseen kauhu[talo]komediaan), ja varsinkin kun tätä on `pidetty` pimennossa niin kauan. Mutta siis (olettamani->olematon) goreilu ei ole pimennon syy, vaan kai elokuvan, huonous, keskeneräisyys. Julkaisun mukaan tama bluukkailu on ensimmäinen kotikatseluformaatti tällä elokuvalla. Mieltäisin tämän halpiksen eräänlaiseksi gorettomaksi esiasteeksi (ei kuitenkaan ehkä esikuvaksi) 80-90-luvun straight to video-goreiluille.


1) Yllätysgoreen ainakin meikäläiselle viittasi myös dvd:n kannen mainoslause: "A relly weird movie that will make you SICK SICK SICK!" (En tiedä onko teksti senaikaista sanailua, vai nykylisäystä.) Ja kai tähän vaikutti myös vähän elokuvan nimi. Mutta siihen aikaanhan varsinkin nämä elokuvien nimet ja mainokset liioittelivat rajusti, mutta silti luulin nyt tältä osin tärppäävän. Juurikin tuon elokuvan `piiloittelun` takia. Mutta samaa sen aikaista liioittelujatkumoa oli tämäkin. Isoja kirjaimia ja sanoja myöden.


(-Mutta outo tämä ehkä on, tai ainakin, sanotaanko, oudohko. Mutta ei katselukelpoinen sellainen.)


P.S. Ohjaaja Ralph S. Hirshornin ainoa pitkä elokuva. Lisäksi häneltä on yksi lyhytelokuva, The End of Summer vuodelta-59. Tässä pieni tyttö talvivaatteet päällään vetää pulkkaa kesäkelissä. Hyvä idea ja muutenkin kaikin puolin parempi kuin pitempi elokuvasisarensa-veljensä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti