sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Return of The Bastard Swordsman (Hong Kong-84)

Bastard Swordsmanin jatko-osassa `silkworm`-sankari on kadonnut, vetääntynyt hommista. Mutta häntä tarvitaan taas kun klaani tekee taas tappojaan, tuhojaan, verisiä huijauksiaan. Ja klaanit kasvavat. Japanilaisetkin jo nyt mukana mätössä.
Menee suht kauan ennen kuin `silkworm-mies` löydetään ja vielä enemmän aikaa menee siihen että hänet taas parannetaan takaisin taistelijaksi. Väsy on käynyt. Mutta lopputaistelu(t) onkin/ovatkin kaiken odotuksen/kaikkien odotusten arvoista. Muutenkin leffa on on vielä taisteluvauhdikkaampi kuin esi-osansa. Ja mielettömämpi. Mukaan on tuotu huijari(porukan) ja oikean ennustajan tulevaisuus ja tämä hetki- mittelöä, kahden tohtorin (`hyvän` ja `pahan`) välistä taistoa ja sydämenpysäytys-jopa uhrin sydämen suun kautta sylkemis-taistelutaikaa. (Viimeiseen kohtaan liittyen; "Find yourself a weapon." "How dare you humilate me with a drumstick?!" "At the highest level of Chinese kun fu, anything can be used as a weapon." [Rummunpärinä -> sydänpysäytys])

Silkworm-mies ja silkwormailu lähes sivuraiteella elokuvassa, mutta muuta mielettömyyttä riittämiin. Pidin pirusti, enemmän kuin edellisestä osasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti