lauantai 29. syyskuuta 2018

Gangsterigolgata - Massacre Mafia Style aka Like Father, Like Son (Usa-74)

aka The Executioner aka Pyöveli.

Koomiikko laulaja näyttelijä Duke Mitchellillä oli viiskytluvulla Sammy Petrillon kanssa Jerry Lewis-Dean Martin-tyylinen lavakoomikkoduo, mutta heistä ei tullut läheskään yhtä tunnettuja ja tuotteliaita kuin viimeksimainituista, elokuvissa parivaljakko esiintyi vain kerran, Bela Lugosi Meets a Brooklyn Gorilla- kauhistuksessa. Varsinaiset isot elokuvaroolit (mainitun lisäksi 2 kpl) odottivat Mitchelliä, Mitchellille 70-luvulle. Massacre Mafia Style ja Gone With The Pope. Hän myös ohjasi molemmat. Ja pääositti. Ja esitti kummassakin jo alusta alkaen eräänlaista jo luovuttanutta gangsteria, paskiaista joka epätoivon vimmalla raivaa ja raivoaa.

Veripussinen gangsterisottailu, gangsterisuttuilu. MMS on eräänlainen suttuversio Kummisedästä. Mukana paljon amerikansisilialaisten musiikkia (Mitchellkin laulaa, laulaa ääniraidalla kertojanakin ollessaan) tapoja ja tappoja. On häitä, syöminkejä (`Today we eat, tomorrow we kill`), baarikeskusteluja, blaxploitaatiopiruilua, pornobisnestä, politiikkaa...

Yli kuriositeetin menevä teos, mielenkiintoinen, mutta (tarkoituksellisen?) alavireinen kalliihko suttuilu. On tähän panostettu. Varsinkin Mitchell jyrää Mimi(??!!)-naismaisnimisenä kusipäägangsterina ("You have seen too many Humphrey Bogart-movies".)

2 kommenttia:

  1. Mikäli en ihan väärin muista, niin Cinema Snob arvosteli jokusen kipaleen näitä Mitchellin ja Petrillon duoiluja. Brooklynin Gorillan ainakin ja pari muuta, joiden nimiä en juuri nyt muista.

    VastaaPoista