tiistai 25. syyskuuta 2018

Dark Side of The Womb (Usa-2017)

Kaksoset syntyvät. Toinen heistä lyhytkasvuinen. (Ja kummallakin kuulemma eri isä.) Parit-kolmet vuosikymmenet kuluvat. Toinen heistä lähtee "Ulos raikkaaseen ilmaan", mutta klovni tulee vastaan ja ilmapallottaa hänen (nukke)kätensä ja päänsä (kuvan ulkopuolella) ja lyhytkasvoinen jää yksin äidin kanssa. Ja kohta ihan yksin. Mutta hän löytääkin naisen ja he menevät naimisiin. Mutta jää kohta taas yksin (klovni taas). Vai jääkö?... (SPOILERIVAROITUS!: Lopussa hän synnyttää miehensä takaisin.)


SPOILERIVAROITUS LOPPUU!: Tässä psykoottisessa pähkinänkuoressa tämä elokuva PÄÄpiirteissään. Ja PÄÄasioissa siinä mennään melkein PÄÄtyyn asti. Sillä PÄÄT ovat elokuvan clou; Nainen synnyttää painajaisunessa PÄÄN, klovni on mallinukeille puhuva vaihtoPÄÄpelle, vaihtopsykoPÄÄpelle (elokuvan muidenkin PÄÄpukarien PÄÄjuttu, PÄÄmäärä on ainakin näistä siirrännäisistä puhuminen..)


Lisäksi lyhytkasvuisen linjakasta rullalautailua, viiniä keltaiset siivoushanskat käsissään juova  lääkäri (pitää niitä muutenkin koko ajan käsissään, niin praktiikassaan kuin muutenkin) sekä halvan nerokkaasti, tehokkaasti toteutettu kohtu: Pimeys, joka osoittautuu keskeltä avautuvaksi mustaksi esiripuksi. Lopussa kohtu on David Lynch-tyylinen, sisältä punavalaistu asunto, talo. Tai se talo on koko kehon sisäpuoli; talossa kulkee  valtavalla sydänvyösoljella varustettu muskelimies (sydän), olohuoneesta, nojatuolista löytyy sipsejä syövä mies (mahalaukku) samoin vähän keuhkojen näköinen mies- elikkä tupakkaa polttava keuhkomies sekä lattialla makaava murhattu(?) mies (umpisuoli kautta lisäke.) Ja yläkerrassa asuu aivot, taas `tavallinen` mies, naama jyrkkine mielipiteineen. Elokuva on enemmän weirdo ja vino Jenkki-Indie kuin goreilu. (Goreilu tapahtuu kuvan ulkopuolella, paitsi pari nukkeilua sekä yksi taikinan sisällä lihaa-kohtaus.) Onnistunut psykologisen, psykopaattisen elokuvakauhun ilmentymä ja sekoitus.
   

2 kommenttia:

  1. PÄÄllistä menoa ja meininkiä.

    VastaaPoista
  2. PÄÄllisin puolin näin. PÄÄtin kuitenkin PÄÄtä pahkaa jättää muutaman PÄÄviitauksen pois, ettei mene ihan PÄÄttömäksi, eiku siis juurikin PäINvastoin, PÄÄlliseksi menoksi.

    VastaaPoista