keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

The Jade Mask (Usa-45)

On viime päivinä tullut katsottua havajilaisesta, honolululaisesta, mutta myös manneramerikassa `valtion etsivätoimistoa` pitävästä etsivästä Charlie Chanista, kertovia elokuvia (Chantology niminen kokoelma.) Tähän mennessä nähdyistä lähes kaikki ovat olleet toisteisia, tylsähköjä kartanodekkarointeja, mutta Jade Mask on piristävä poikkeus genreen;
Tässä on taidokkaasti, eikä vähääkään koristelevasti, luettelomaisesti, ulkokohtaisesti ripoteltu, sijoiteltu ja saatu sopimaan: kartanon kellarin kaasulaboratorio (sen savut näkyvät talon eteis- olohuonehallin ovi-ikkunan läpi!), sirkuksen voimanainen, vatsastapuhuja nukkeineen, naamioita, myrkkynuolia (nuken suu nuolilinkona), oikeita ja valepoliiseja. Kaiken tämän lisäksi auton/moottori/polkupyöränpumppu `näyttelee` tärkeää osaa! (Puuttuu vain sukeltajat ja alienit. niin olisi ollut populaa sekä aivan alhaalta, että ylhäältä, heh..)


Taidokas, piristävä ja virkistävä poikkeus jo silloin (varsinkin silloin) kuoliaaksi kaluttuun `kuolemia kartanossa`-genreen.


"My boy, if silence is golden, you are bankrupt."


P.S. Alunperin tämä ei paljon kiinnostanut, ja huomattavasti kiinnostavampi ennen katsomista oli Meeting at Midnight aka Black Magic niminen pala, okkultismikartanoilu, mutta siinä ei sitten muuta kiinnostavaa ollutkaan kuin verestä puristettu jäädytetty luoti! Ja niinpä tämä Jade Maskeilu meni yllättäen joka puolelta ohi maaliin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti