perjantai 29. kesäkuuta 2018

Lost Empire - Kauhun valtakunta (Usa-84)

(-60)-70 ja varsinkin 80-luvun halpistoimintaelokuvien (ei halpoja ihan nykymittapuun mukaan) pikku-pikkugenre oli pikku-pikku bikineissä-halpistoimintailut, joissa ryhmä naisia kokoaa porukan voittaakseen `pyhän pahan`, kurmoottaakseen miehiä tai ryöstääkseen jotain. Jotkut pitävät genren kantaelokuvina Russ Meyerin Faster Pussycat, Kill Kill`iä (Usa-65) ja Motor Psychoa (Usa-65), mutta ne eivät olleet roskaa, vaan oikeaa elokuvaa, taidetta.
Näissä varsinaisissa genren roskatoimintailuissa oli ohjaajana esim Ted V Mikels ([roska]genren varsinainen kantaäitielokuva Doll Squad, Pirun enkelit [Usa-73], Ten Violent Women, Väkivaltaisia naisia [Usa-79]). Genren seiskari-kasarielokuvia olivat mm Cirio H Santiagon Ebony, Ivory ja Jade (Filippiinit-Usa-76) ja Caged Fury, Naisarmeija (Fil-Usa-83) ja Kenneth Hartfordin Hell Squad, Naiskommandot (Usa-87).

Monet pitävät genren parhaana Jim Wynorskin Lost Empire`ä. Eikä syyttä. Siinä kerätään naisryhmä (vankilaa myöten) taistelemaan ikipahaa Sin Do(!)`ta vastaan. `Hän `on `ikivanha voima`, mies, "kansainvälinen terroristi ja massamurhaaja", joka on kuulemma ollut mukana Chigacon palossa, Titanicilla, Hirosimassa ja Jonestownissa...

Sitten naiset lähtevät "naamioituneina" Sin Do`n saarelle (sillä saarellahan nämä aina ovat) `spirituaaliseen taistelukoulutukseen` tms. Siellä sitten naisgladiaattorisesti taistellaan, `ihaillaan` huikeita arkkitehti ja robottiluomuksia ("I hate robotspiders!"), vapautetaan naisvangit ja taistellaan. Lopussa tuhoaa ja tuhotaan penistykki!

Kaapumunkkeja konepistoolit käsissään, tissejä, hassua dialogia, lisää hassuja nimiä; Aseista ensiksi: Elokuva alkaa Chinatownin jalokiviliikkeestä johon hyökkäävät mustat ninjat (ovat `pahan, pyhän patsaan pahan, pyhän silmän perässä), mutta jalokivikauppiaan luodit eivät heihin pysty, mutta poliisien pystyvät!? Sitten sitä hassua dialogia (puhujina luurankomuumio ja eräs naisista): "You chose to throw the riches of the world in my face!?" "That`s a face?!" Ja sitten vielä se lupaamani yksi nimi lisää: Jalokivikauppiasta esittää tyyppi nimeltä Peter Pan!

P.S. Sin Do`ta esittää Dan Coscarellin Phantasm-sarjan "Tall Man" Angus Scrimm.

Oivallista, tanakkaa, toimivaa roskaa.

2 kommenttia: