sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Horror Hospital (Bri-73)

"Then the war came, and Aunt Harris met up with this strange Finnish(!) doctor. The brothel was bombed and she moved to Helsinki(!) with him.."

Pitkätukkajannu, jonka biisi on varastettu bändin toimesta lähtee Briteissä viikon mielenrauhoituslomalle yllä mainitun tohtorin maalaisklinikalle ja tapaa junassa matkalla nuoren naisen, yllä mainitun tädin sukulaisen, joka on menossa samaan paikkaan..

Ja tästä tapaamisesta, ja varsinkin tuosta paikasta (`Jolly little place`) kuoriutuu esiin harkitun absurdi, tiukasti toimiva, mukavamättöinen (varsinkin päät putoilevat) matka hullun tohtorin mielen ja massiivisen linnarakennelman syvyyksiin..

Linnalaitoksen potilaat ovat zombeja, vartijat nahka-asusteisia, kypäräpäisiä, suojalasisia moottoripyörätyyppejä ja talon talkkari kääpiö. Eli genremittari raksuttaa täysillä. Mutta ei piiputtaen, sillä meno pysyy koko ajan (nahka)hanskassa ja tunnelmasta toiseen siirtyminen on oivaa ja kekseliästä. Kieli poskessa ja genretietämys kympissä, älykkään kreisiä.

Michael Gough Dr Stormina ("You`re sick! You`re ill! You`re insane!") on ammattimaisen hyvä ja yleensä ärsyttävä Robin Askwith popparina (jälleen) on yllättävän hyvä myöskin.

"Something ain`t right. Something ain`t right ... Something is wrong!" laulaa Mystic-bändi harkitun kökön kappaleen kera (se varastettu biisi) ja summaa elokuvan jo alussa raiteilleen..

Villi, vänkä ja vauhdikas. Mielipuolista menoa. Parhaita Brittikauhisteluja.

1 kommentti: