sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Mosquito (Usa-95)

Kyllähän tämä puree suoraan Pohojosen pojan verisuoneen ja elokuvamakuun! SÄÄSKET JA VIELÄ JÄTTIKOKOISET RADIOAKTIIVISET SÄÄSKET!

Suoseudulle pamahtaa avaruusmoskaa , ja siitäpä sääsket saavat virtaa, voimaa ja kokoa lähteä massiivisille verisuonijahdeille. Ja tietenkin roska-toiminta-kauhukaanonin mukaisesti seudulla pyörii myös, kuinka ollakaan, nuori nainen, joka on sattumoisin nerokas eläinekspertti, pari Vietnamveteraania, pari poliisia, rosvoa ja naisen poikaystävä joka ei ole oikeastaan mitään erikoista, paitsi tietenkin hurjanrohkea perusmies. Hommat hoidossa ja kunnossa.

Oivallista `mit vit`-kauhua infernaalisen ininän säestämänä. Sääsket juuri tarpeeksi typerän-pelottavan näköisiä, klaustrofobisissa kauhukohtauksissa niiden kanssa esim autossa ihan oikeaa pienen tilan ja kauhun tuntua. Sääskitappotyökalupakki myös vaihtelevaa: perinteiset pyssyt, kirveet ja tietenkin se moottorisaha! Vain jättiläismäinen kärpäslätkä (eiku siis sääskilätkä) puuttuu. (Se muuten löytyy  ( ja myös jättiläismäinen paskaläjä, hyvä houkutin), Takeshi Kitano-böllöilystä Getting`any?, Kärpäs-kauhuelokuvien komediaversiosta. On siinä kyllä paljon muutakin..)

Mosquitossa aluksi ehkä vähän liikaa tyhjäkäyntiä, mutta pitäähän sen kauhun ja kärpäsen (siis sääsken) kasvaa... Ja kun sääsket sitten hyökkäävät, niin se on ihan mässäävää mäiskintää, mässäävää menoa ja meininkiä. Elokuvassa myös joitain ihan kökön ok:oita one linereitä asiasta ja asian vierestä.

Eli ei niin kuin Markku Aro vanhassa Doors(! jälkeen Jim Morrisonin)-coverissa laulaa `Oi pikku, pikku mosquito!`, vaan paremminkin ´Satatuhatta sääskeä ei voi olla väärässä!` Ja vielä Megasääskeä!
P.S. Kun viime vuosina näitä Megakalaelokuvia on tullut pilvin pimein, niin olisko nyt sellainen aika että Megahyönteiset pääsisivät framille? Megamäkäräisten, mehiläisten ja tietenkin ampiaisten parvet mustaisivat taivaat, maat ja tv-ruudut? Niin, ja Megapaarma olis aika otus, sehän puree paloja irti ihosta! It bugs! It sucks! Elokuva on melkoisen järjetön!..3 kommenttia:

  1. Gunnar hansen sahaamassa jättisääskiä, miten tämmöisen voi mennä mokaamaan.

    VastaaPoista
  2. Eipä mitenkään.. Hänhän se siellä taas sahan varressa..

    VastaaPoista
  3. No, nyt ei saha enää soi, kohtalon koura heitti sahan nurkkaan... Kevyet mullat....

    VastaaPoista