maanantai 5. tammikuuta 2015

Fear Chamber (Mex-68)

Jack Hill ohjasi Boris Karloffin kanssa neljä Meksiko-horroria (tosin vanhan ja sairaan Boriksen osuudet tehtiin Los Angelesissa) ja tää on näkemistäni paras. Sekava kylläkin. Mutta sen takia myös mainio.

Boris on proffa jonka johdolla tutkimusporukka (mukana pyörii myös mm kääpiö) löytää ja roudaa luolasta tutkimusmestoille `hengittävän` kiven. Selviää että kivi tarvitsee nuoria naisia (tässä tarkoittaa lähinnä strippareita),  heidän pelkoansa/ varsinkin vertansa elääkseen. (Strippausta kivelle!) Tätä touhua hoidetaan kuntoon yhdistetyllä kääntyvän huoneen/sängyn, kidutuskammion ja leikkaussalin (välissä vain verho/ovi) kokonaisuudella. Pahaa aavistamaton nainen menee nukkumaan ja yöllä, kuten todettua, sänky, tai koko huone kääntyy kellariin ja sitä kautta kidutuskammioon. Kidutuskammiossa tyypeillä on pyövelivarustus huppuineen ja saliin astuttaessa heitetään vain valkoiset tohtorirytkyt päälle, tai ne löytyvät pyövelinvaatetuksen alta ja jatketaan sairaalahommilla. Pelkokokemuksia haetaan. Verta valutetaan. Sillai kiltin kuuskytlukulaisesti. Ovat vähän kuin värikkäitä, goreisia postikortteja, ei kuitenkaan laimeimmasta päästä ko vuosikymmenen kauhuelokuvista. Esim kidutuskammiossa näytetään ihan ilkeitäkin visioita.

Outo mikstuura psykedeliaa, muutenkin voimakasta värimaailmaa, woodoota ja kauhukokemuksia tutkimuslaitoksessa. Tutkimuslaitos on samalla myös sihteeriopistoksi (mm tällä verukkeella saadaan ne naiset taloon) naamioitu `koulu`/asuintalo jonka kellaritilat jatkuvat loputtomiin ja kaikenlaista `talon väkeä` pyörii käytävillä, osa porukasta kuuluu hyviksiin, osa pahiksiin, osa toimii ja touhuaa niitten välillä. Mutta kaikki talon vieraat eivät ole näitä "opiskelijoita", esim eräskin nainen kutsutaan taloon ihan yksinkertaisesti strippauskeikalle. Ja kivi höyryää ja huokailee..

Meille outoilun ystäville.

Tulipa aikamoista sekoilua, mutta sekoilua on leffakin. :-) Ja melkoisen hyvää ja onnistunutta sellaista..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti