Vain 32-vuotiaana kuolleen tanskalaisen mykkäelokuvatähden Valdemar Psilanderin pääosittama The Great Circus Catastrophe on pääjuoneltaan kovinkin köykäinen, mutta erikoiset sivuhaarat tekevät siitä kuitenkin onnistuneen ja sujuvasti katsottavan (no mittaakaan ei ole kuin 43 minuuttia, tällaiset selvästi alle tunnin elokuvat olivat tuon ajan peruskauraa.) Myös elokuvan välitekstit ovat sellaisia että ne kertovat kuivan lyhyesti asioita, jotka ovat jo elokuvassa selvinneet, tai selviävät heti seuraavassa kuvassa. Kaiken lisäksi tekstit pysyvät välillä ruudulla häiritsevän pitkään. Itse tykkään enemmän tyylistä jossa väliteksteinä käytetään dialogia. Ulkokuvauksista näkee ettei uusintaottoja tehty; Katukuvauksissa varsinkin lapset hyökkäilevät useastikin kameran eteen naamaansa näyttämään, tietenkin irvistyksillä kuorruttaen.
Nuori Kreivi joutuu velkojen vuoksi panttaamaan talonsa ja omaisuutensa ja järjettömän nopeasti liittymään sirkusporukkaan huiman hevostempun tekijäksi. (Hänet ja hevonen nostetaan lavalla sirkusteltan kattoon jonka jälkeen tapahtuu hyppy.) Mukana tietenkin rakkautta, juonittelua, mustasukkaisuutta ja alamaissa oloa baarin pöydässä.
Nämä alussa mainitsemani sivuhaarat tuovat mukanaan aidon näköisen ja oloisen hotellipalon, jota näytetäänkin aika pitkään. Näissä kohtauksissa ihmiset päähenkilöitä myöten sulloutuvat "järkevästi" hisseihin ja lähtevät niillä sitten joko ylös tai alaspäin. Tästä seuraa myös aika ainutlaatuinen kohtaus jossa pääosapari yrittää paeta palavasta talosta puhelinlankoja pitkin. Saamme nähdä myös sen aikaisia palomies sekä pelastusvarusteita kangas(?)pelastusputkista savusukelluslaitteisiin. Viimeksi mainitut näyttävät melko lailla aikansa sukellusvarusteilta.
Lyhyydestään ,onnistuneista sivuhaarautumista sekä myöskin hyvistä näyttelijäsuorituksistaan johtuen ihan katsottavaa kamaa, itse perusjuoni tyypillisistä tyypillisintä mykkäelokuvatavaraa jonka (kuitenkin onnellinen) loppu jysähtää kuin seinään.
Näistä aidonnäköisistä kohtauksista mykkäelokuvissa vois mainita Douglas Fairbanksin pääosittaman ja Victor Flemingin ohjaaman (esikoisohjaus) When the Clouds Roll By, jossa on varsin aidonnäköinen padon murtumisen aiheuttama tulva (talojen katoilla tempoillaan), Elokuva muistetaan myös Fairbanksin hahmon painajaisista joissa "poraudutaan" hänen aivoihinsa ja mahaansa. Seurauksena on että syödyt ruuat alkavat ajamaan häntä takaa. Leffan aivan tuiki hullu suomennusnimi Aivan Tuiki Hullu kuvaa tätä hyvin.
VastaaPoista