maanantai 12. maaliskuuta 2018

Night Monster (Usa-42)

Paremmanpuoleinen `kuka sen/ne teki?`-kartanokauhuilu.

Halvaantunut kartanonomistaja kutsuu erinäisen sakin kartanoonsa; kolme tohtoria (yksi doctoreista Lionel Atwill), jotka ovat häntä hoitaneet (eivätkä aivan onnistuneet), intialaisen joogin, paikallisen `kirjailijan`, `horry-gories`in eli `who-done-it`s`ien kirjoittajan ("Sounds like a nice way to earn your living." "Who said I earned a living." Hän on myös elokuvan `etsivä-tyyppi.`) sekä pyörätuolimiehen `hullua` sisarta hoitamaan tulleen psykiatrin ("Aren`t you pretty young to be a famous doctor?" "Who said I was famous?"). Talossa valmiina vieraita vastaanottamaan ovat: Hovimestari (Bela Lugosi), palvelija, sisäkkö,, autokuski ja portinvartija-kyttyräselkä-talkkari.

Ennen tätä iltaa ja varsinkin sen aikana sekä sen jälkeen erinäisiä tohtoreita ja muitakin, mutta varsinkin tohtoreita on tapettu ja tapetaan... Eli hahmokatraaseen liittyy pakostakin vielä poliisi, sheriffi..

Oiva sekoitus okkultismia, kartanokauhua, näpsäkkää näyttelemistä ja dialogia, (ehkä liiankin?) värikästä hahmokatrasta, huumoriakin... Morbidissa loppuratkaisussa `okkultista oivaltavuutta`.
Onnistunut kartanokauhu. Ei enempää, ei vähempää..

"I`m not insane, Miss Judd? Not really insane?" "No more insane than the rest of us." "Rest of us? How many of us are sane?"Ei kommentteja:

Lähetä kommentti