maanantai 12. maaliskuuta 2018

Man-Made Monster (Usa-41)

Lon Chaney Jr on Big Dan McCormick, ja bigimbi hänestä tulee kun hän törmää yhtenä bussimatkustajista sähköhtorniin ja hullu tiedemies ("He`s genius in his line." "Maybe, but I`ll bet he spent his childhood stickin pins to butterflies", Lionel Atwill) ottaa hänet hoiviinsa ja hoitoonsa, sähkösellaiseen tietenkin , tehdäkseen hänestä seurattavan `sähkömiehen` (elokuva kulkee myös nimellä The Electric Man), eräänlaisen robotin. Murhamonsterin.


Alku ja oikeastaan koko elokuvan hullusta ideasta huolimatta tämä on loistavasti tehty ja rullaava elokuva. Atwillin ja varsinkin Chaneyn näyttelijätyöt ja karismat rullaavat `sähköisesti`, heh.. Mutta, sähkövitsit sikseen, loistava elokuva.


Chaneyn ensimmäinen Universal-yhtiön kauhuelokuva, ja kai hänen aika lailla ensimmäisiä kauhuelokuvia muutenkin, vaikka oli ollut elokuvissa jo jonkun tovin. Tämän jälkeen tuntuu, ettei hän juuri muuta tehnytkään kuin kauhua (tunnetuimpina Ihmissuteilut), länkkäreitä (tunnetuimpana Sheriffi), merirosvoiluita ja b-halpisleffoja. Hieno mies.

2 kommenttia:

  1. Tarina kertoo Chaney Juniorin olleen selvinpäin herkkäsieluinen ja hyväsydäminen heppuli. Kännipäissään taasen ärhäkkä ja tappelunhaluinen. Siltikin näyttelijänä ilmiömäisen monipuolinen tapaus...

    VastaaPoista
  2. Seniorihan tunnetusti taas oli, ainakin kasvoilmevaihteluissaan, äneltään myös, sangen monipuolinen tapaus... Sitä en tiedä, oliko alkomahoolin kanssa ongelmaa. Ilmeisestikään ei.

    VastaaPoista