maanantai 11. huhtikuuta 2016

Cyborg : The Recycler (Usa-94) - Päällehyökkäävää, runnovaa roskaa

Törmäilyjä. Richard Lynchin esittämä `Kierrättäjä` tuhoaa ja tappaa cyborgeja muskelimasakaverinsa kanssa saadakseen heistä varaosia myyntiin. Silmät hän laittaa kaulakoruunsa killumaan. Ensin hän törmää parin minuutin ajan Malcolm McDowellin esittämään rautakätiseen Lordiin, kunnes kuolo korjaa viimeksi mainitun. (Tiedä häntä kuinka `suuren` palkkakassan Malcolm tästä parin minuutin piipahduksesta korjasi?) Sitten törmätäänkin cyborginaiseen joka on raskaana(???) ja hänen seurassaan, pakomatkalla törmätään aavikkokukkuloilla elävään Geniukseen, Luojaan joka on monet cyborgit aikoinaan kasannut. Tämä kaksikko menee sitten koko elokuvan alun ajan puhuttuun, mystiseen ja myyttiseen Cytowniin, cyborgien pesäpaikkaan ja kai loppusijoituspaikkaankin, koska yhtä myyttiseen elefanttien hautausmaahankin tätä paikkaa verrataan. Townin tosiaan väitetään olevan kyseessä, mutta näyttää kyllä enemmän ränsistyneeltä maalaistalomiljööltä muutamine lautamökkeineen.. Mutta koska "Cyborgit eivät anna periksi!", tästä ja täällä syntyy melkoisen mäiskeinen ja mäskeinen lopputaistelu Kierrättäjän ja kaverinsa lisättynä parilla moottoripyöräjengillä, cyborgiköörin kanssa...


Melkoisen miellyttävää roskaa, miellyttävää paskaa, lopputaistelu konepistoolikätisine (ne on juutattu kiinni cyborgin rautamurskattuihin käsivarsiin) muskelimiehiehineen, jalattoman cyborgin nyrkkeilytaidot sekä yleensä koko leffan typerä alku - puoliväli ja loppuidea (cyborgikierrätys ja cyborgiraskaus) mm edustavat tätä miellyttävyyttä. Sekä tietenkin nämä tyypilliset huonot näyttelemiset, sönköt dialogit, kuivakat interiöörit... Cyborgisikiö on "nerokkaan" taloudellisesti ja  "taitavasti" koko elokuvan ajan rautapurkissa. Häntä ei näy kuin psykedeelisen pyörityksen omaavassa EEG-laitteessa, muuten hän on tosiaan tuon ruuvatun rautaverhon suojaisessa turvassa. Tämä cyborgien `suvun` jatkaja.. Luojasta seuraava..
Näyttelijätyötä tuossa jo vähän kehuen haukuin, Richard Lynch on tästä jengistä totutusti paras, sekä ihan `oikeanlaisena` näyttelijänä, että varsinkin kieli poskessa ylinäytellen. Tätä todistaa mm  `köyhän pojan kännikohtaus`, jossa taskumattia autiomaassa kallisteleva Kierrättäjä kaulakoru kalisten ulvoo yöhön "I`m not cyborg!"

3 kommenttia:

  1. Siitä onkin jo liiaksi aikaa, kun tämän viimeksi katselin. Pitääpä laittaa se tuossa kohtapuoliin pyörimmään nääs ;D

    VastaaPoista
  2. Pistä vaan pyörimään. Tässä pyörityksessä ainakin meikäläinen viihtyi hyvin sen tyypilliset puolisentoista tuntia..

    VastaaPoista
  3. Mainiota sontaa ja tykkän etenkin siitä miten tämänkin leffan yksi kansivaihtoehdoista luo lievästi harhauttavan kuvan elokuvan kyberneettisistä organismeista, kun ne ovat oikeasti paljon makeampia.

    VastaaPoista