sunnuntai 11. elokuuta 2019

Underground (Englanti-28)

Naureskeleva nuori nulkki-nuljake lippalakkiliero ihastuu metrossa erääseen myyjätärnaiseen ja alkaa metsästämään tätä. Kaikki keinot näyttävät olevan hänen mielestään hänelle sallittuja. Sillä selviää että naisella on mies, ja kuinka ollakaan, töissä univormuisena metro-oppaana. ("Put your right foot first.") Metsästäjämies alkaa lokakampanjan metromiestä vastaan. Alun täysinäiset merrojunahassuttelut muuttuvat saalistamiseksi, metsästämiseksi metrotunneleissa. Tunnelma kiristyy huomattavasti tässä Anthony Asquithin ohjaamassa maailmalla aikoinaan alinäytillä olleessa  mykkäklassikossa.

Elokuva sisältää monia mainioita kohtauksia, esim rullaportaissa tapahtuva, jossa vastakkaisissa portaissa väärään suuntaan polkevat (eli paikoillaan pysyvät) metromies ja nainen flirttailevat iloisesti toisilleen.

Näytteleminen aidompaa, raikkaampaa, parempaa kuin esim edellisessä Underworldissä. Tässä ei käytetä läheskään niin paljon mykkämaneereita vaikka onkin samalta ajalta. Ja tähän ne viulut ja rummut sitten sopivatkin.

Antoisa elämys, yllätys.

P.S. Pitäiskö tähän perään tai kuitenkin kohta katsoa Death Line, jossa sitten pikkuisen zombailtiin siellä `Undergroundissa`?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti