torstai 1. marraskuuta 2018

Pathfinders in Space (Englanti-60) - Muinaisaluksia ja pehmolelumutaatioita kuussa!


Narun nokassa vaappuva "avaruusraketti" toi kolmoisdevarillisen poikairjamaista avaruussagaa. Nyt ensimmäiseksi Pathfinders in Space:


Tehtiin niitä näköjään serialeja Briteisäkin. (sillä poikkeuksella, että tässä jokainen osa on jaettu kahteen osaan.) Ja vielä lapsille! (Lapsenmielisille) aikuisille. Jännää!


Kaksi avaruusrakettia on lähdössä kuuhun. Toisessa miehistö ja toisessa autopilotti ja varusteet. Mutta damned!, varusterakettiin on jäänyt elektroninen ruuvimeisseli(!) pyörimään ja se estää ja savuttaa raketin lähdön.
Mutta onneksi vain viivästyttää lähtöä, sillä rakettiinpa tunkee toimittaja ja ensimmäisen raketin pomon lapsia ("Mitä tarkoitat, me?" kysyy isä toimittajalta avaruuspuhelimitse) pikkupojasta teinityttöön ja ylikin. Ja he ovat mukana  enemmän ja vähemmän salamatkustajina. Mutta Hamlet- hamsteri ei, hän kuuluu miehistöön! Aijai, niin, ai niin, tietenkin Hamlet! Meinasi jäädä tämä tärkeä lenkki miehistöstä mainitsematta!


Monta osaa serialin alkuosista seurataan kaulus ja villapaitoihin sonnustaunutta ryhmää raketissa. Mutta puolivälin jälkeen vedetään jo jopa kuukostyymit päälle!
Kuukävelykohtauksissa leikkimielisen kautta kauhistuttavan apean upeaa "vuoristomaista" foliomaisemaa ja kuukypärissä täyttä trashia: Niissä ei ole ollenkaan naamamaskia, vaan kaksi rautalankaa ristissä kasvojen edessä. Eipä tule hiki, eikä huurru lasi!
Komea on miljoonia vuosia sitten jäätynyt-kivettynyt kauhukeho-muinaisastronautti ("Ai tältä radioaktiivisuus siis näyttää."), mutta komein on paikka mistä muinaishemmo löytyy; kuunsisäinen muinaisavaruusalus liukuovineen ja muinaisteksteineen. No, jopa on muinaista! Ja hulluin juttu on löytää sieltä MUINAISPEHMOLELUJA, TAI AINAKIN YKSI SELLAINEN, NIMITTÄIN PEHMO`NALLE`, JOLLA ON KUUSI JALKAA JA NORSUN KÄRSÄ!!??.. Ja mitäpäs, mitäpäs vielä? No, tietenkin se idea, juttu ja yritys, että lähdetään tällä muinaisaluksella (kuin jättimäinen korvavaikkuvanutuppo!) kohti maata!!!...


Kivan hitaasti ja hullusti etenevää, kulkevaa poikakirjascifiä. Pidin pirusti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti