maanantai 5. marraskuuta 2018

The Super Gang (Hong Kong-84)

Veli (Bruce Le) saapuu Hollannista Hong Kongiin kostamaan isoveljen kuoleman ja joutuu osallistumaan jengien sisäisiin ja välisiin, tavallisiin taistoihin (=tylsiin) kautta katsojan ohella sivustaseuraamaan niitä. Veljen kuolettajaa ei vielä tiedetä, koska sen teki maskimies..


Elokuvassa on kummallisen paljon jotain ihmeen kummallista lihakirves-"kung fua"¨. Eräässä kohtauksessa koko ravintolan väelle ilmestyy sekunnissa kirveet kouriin, mutta ne katoavat myöskin sekunnissa kun poliisit tulevat paikalle ja tappelu tyrehtyy alkuunsa. Kummallinen ja typerä, mutta onneksi lyhyt kohtaus on kung fuilu sikalassa! Porsasparat.


Pari pöljempää kohtausta, mutta laimea, lattea sekä sekava elokuva. Unohdettava, unettava Bruce Lee-kopio. Tosin elokuvan viimeinen reilu kymmenminuuttinen (alkaa älyttömällä telttakohtauksella), eli naamarimiehen arvattava ja sekava selviäminen ja tilanteen yllättäväkin lopputulema on tanakkaa roskaa hirviönaamaraeineen ja käsineen, mutta tulee liian myöhään.


P.S.1 Toisella katsomiskerralla kökkökohtaukset muodostavat keskenään ketjun, joka teki niistä oman hyvän huonon-elokuvansa. Mutta ei koko elokuvan mittaista kokonaisuutta. Kökköily ja (melko tavanomainen) toiminta eivät kulje keskenään kovinkaan sujuvasti, toimivasti. Liian vastakkaiset. (Mutta eivät kuitenkaan sulje toisiaan täysin toisille planeetoille.)


P.S.2 Bolo Yeung mukana ja ohjaajan nimi Yellow John! Ja suomiviittauksena(?) pomo tasoittaa viiksiään Fiskars-saksilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti