keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Blood of Dracula`s Castle (Usa-69)

Al Adamsonin Dracula vs Frankenstein oli Suomessa elokuvateatterilevityksessä nimellä Verimessu ja tämä nyt käsiteltävä Blood of Dracula`s Castle vhs-levityksessä nimellä Verilinna. Verimessussa ei ollut kirkkoa, eikä Verilinnassa linnaa, mutta ei se haittaa. Molemmat ovat hyvää Al Adamson roskaa. Vuosikertaverta.

Varsinkin Dracula`s Castle .Olen alkanut pitämään siitä yhä enemmän, jopa Adamsonin parhaana; Siinä on kitettyttävän hyvä, jopa mainio, tanakka nimi, siinä on monipuolisesti roskaa ja sen vhs- kansi on ihanan liioitteleva: Palavasuinen ja silmäinen, paholaisenpään muotoinen linna on sylkenyt suustaan verivuoksen jonka päällä portailla uhri makaa.

BoDC:ssa toistuvat innovatiivisesti veden ja veren teemat; Toisaalla, toisaalta ollaan vesipuistossa, on vesiputouksia, toisaalta, toisaalla verenimijöitä. Tai ei varsinaisia verenimijöitä, vaan veren (lasista)juojia, sillä talossa (ei siis linnassa) asuva aatelinen, vanha vampyyripariskunta tekee juuri näin. Verikin tuodaan heille. Ja He haaveilevat synteettisestä verestä! Innovatiivista! Ja kaikki kuuhulluja. Ja kauhukellari kaiken alla.

Mukavasti, innovatiivisesti vampyyreita ja roskaa, roskia vienosti tuulettava teos.

P.S. Rakkaalla elokuvalla on monta arvostelua! :-)


2 kommenttia:

  1. Tämän tulin joskus vuokranneeni oikein viteovuokraamosta. Muistikuvat jossain määrin hatarat. Vaatii uudelleen katselua ehdottomasti.

    VastaaPoista
  2. Muistan tämän elokuvan alunperin videovuokraamosta ja haluni lainata sen kansikuvansa vuoksi, joka sitten osoittautui sisältöä paremmaksi, mutta kuitenkin kun eteen tuli hetki jolloin poistimme kasetit valikoimista pidin huolen jotta tuo nimenomainen elokuva päätyisi huomaani.

    VastaaPoista