perjantai 27. huhtikuuta 2018

The List of Adrian Messenger - Yhdestoista murha (Usa-63)

MI5:n ex-mies (George C. Scott) saa "oivallisesti" viestinviejäksi nimetyltä Adrian Messengeriltä listan henkilöistä jotka ovat kuolleet tai kohta kuolevat omituisissa olosuhteissa. Pian Messengerikin kuolee lentokoneräjähdyksessä. Alkaa sekavan vyyhdin sekava selvitys. Sekavauutta ei selvennä se, että useat huippunimet (Kirk Douglas, Tony Curtis, Robert Mitchum, Burt Lancaster, Frank Sinatra) esiintyvät tarkoituksellisesti "tarkoituksellisen" tökeröissä maskeissa, mummoa myöten. Mitchum muuten vetää roolinsa upeasti. Monet heistä tunnistaa äänistä (oikeista tai matkituista) ja kasvonpiirteistä joita ei aivan oikeaan osuva ja kupruileva maskeeraus pysty peittämään.


Elokuvaa on liikaa mainostettu tällä maskijutulla, se ei ole läheskään pääjuttu, mutta ei myöskään niin huono ja surkea kuin useissa arvosteluissa on annettu ymmärtää. Keskivertokummallisuus, jossa kuitenkin ihan "oikea" juonikin, junnaava vähän tosin. Mutta silti päällimmäissanaksi jää tuo, keskivertokummallisuus.


P.S. John Huston(!) on ohjannut todellakin parempaakin. Douglasin hahmo riisuu-vaihtaa naamiotaan jo elokuvan alkupuolella, ja kaikki repivät liimanaamansa pois lopputekstien jälkeen. Ei tämäkään nyt mikään mestarikeksintö ole, mutta menköön..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti