maanantai 6. maaliskuuta 2017

Astro Zombies (Usa-68)

No, nyt on wanha kunnon Ted V Mikelsin Astro Zombies! (Elokuvan alussa Astro-Zombies, Suomikassu vähättelee Astro Zombie. Vielä vähättelevämpiä, tai tietenkin harhaanjohtavampia ovat aka-nimet Astro Vampires, Space Vampires, sillä elokuva on vampyyrivapaa. Mutta jonkinlaisissa astro-space-avaruussuunnitelmissa elokuvassa edetään. Itse leffassa puhutaan Astro Man`eista.)

John Carradine esittää hullua/"neroa" kellaritiedemiestä, joka tekee kuolleista näitä Astro Man`eja, tulevaisuuden miehiä.. Mutta tappajiahan niistä tietenkin tulee.. Tätä sitten selvittää (ja varsinkin selittää) hyvislauma ja pahislauma. Jälkimmäisellä johtajanaan Tura Satana.

Joo,.. Muistoja.. Tämä kassu oli `roskaurani` aloittajia, ensimmäisiä, ja pidin siitä silloin melkoisen paljon. Mutta nyt täytyy myöntää, että melkoisen paskahan tämä on.. On tässä jonkinlaista värikkyyttä kököllä kuuskytluku agentti ja hullun tohtorin labbis-meiningeillä. Mutta toteutus on laahaavan hidas, hyvisporukan pitkät keskustelut ovat sitä paskinta, paksuinta puuroa, mutta myös labbistouhut alkavat kyllästyttämään melkoisen nopeasti samasta syystä, pitkistä, laahaavista puhepapatuksista, "tiedemies"-"lääketiede"-jargonista. Pahisten papatukset ovat tehokkaampia, ja toimintansa yleensäkin. Mutta ei sekään mitään huikeuksia tuota. Itse labbiksessa on pari kivan kökköä kapinetta: Kun sukkajalkaisia(!) zombeja aletaan valmistamaan, niin ensiksi uhrin päähän asetetaan pöytä kautta kattolampun kupu ja vierelle pari muovista juoma-automaattipönttöä muka verivarastoksi. Ainoa oikea ja uniikki roskaidea jota makustelin muinoin ja muistin vielä tänäänkin on tämä: Zombeilla on päässään `solar battery` jonka latausvoimana on `sunlight and even man made light`. Mitäs zombi tekee yökierroksellaan kun lataus heikkenee? No, varastaa tietenkin taskulampun, ja naps,  valoa kennoon! (Järki leikkaa (kiinni) zombillakin! Taskulamppu päässään kaupungin yössä suunnistava zombi! - Siinä on otsalamppu oikeaan(?) suuntaan - Kohti pimeyttä.)

Mutta tosiaan, tylsyydessä vaelletaan..

P.S. Lopussa pari pienen pientä gorevilausta.
Kelanauhoja kelataan ja kuunnellaan lähes koko ajan, hippiväri-ihomaalistrippari, pääkallo-paini(?) naamariset, mokkatakkiset zombit, Tura Satana. Näistä myös pienen pieniä roskaviboja.

3 kommenttia:

  1. Minullakin tämä kuuluu niihin ensimmäisiin jotka saivat rakastumaan roskaelokuviin, vaikka ei suosikkeihini lukeudukaan kuin enemmänkin nimensä ja kansikuvansa ansiosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikelsin roskarepertuaariin, hänen elokuviinsa, ja nimenomaan niiden nimiin, kuuluu lähtemättömästi `loistava nimi, ei läheskään niin loistava elokuva`- meininki: mm Blood orgy of the she-devils, Corpse grinders..

      Poista