torstai 2. maaliskuuta 2017

Alien Species (Usa-96)

Nyt ollaan huonon, tylsän roskan ytimessä.

Ufoavaruusarmadat lähestyvät taas maatamme. Ja nyt saadaan sellaista ufoa että harvoin (onneksi) näkee: Elokuvan äärimmäiseen kökköyteen verrattuna uhvot (vaikka ovatkin leijuvia, vilkkuvia, muovisia, pyöreitä pizzalaatikoita) ovat "vaikuttavia" ja niiden asukit (vaikka ovatkin öriseviä tyyppejä harjaselkä/niska-pitkäkynsi-peto,susinaamakumipuvuissaan) " pelottavia".

Jonkun kerrostalon yksiössä "isossa" kaupungissa mies ja nainen pitävät jotain avaruustutkimuslaitosta. Ovat ammattilaisia, on oikein monta tietokonettakin.. Yhden sellaisen ruudulta tuijotetaan näytönsäästäjäkuvaa (sotkuisia, värikkäitä(?) mutkaviivoja läjässä, kaikkitenkin avaruus) jossa pikkuhiljaa (todella pikkuhiljaa) musta värisevä palkki (kaikkitenkin tuo avaruusarmada) värisevän suttuisasti kulkee ylhäältä alas...

Tää on taas näitä avaruushyökkäyshalpiksia, jossa budjetin pienuuden takia ei näytetä valtavaa, massiivista hyökkäystä, vaan keskitytään "yksityiskohtiin", eli mitättömyyksiin: vaikka aluksia on "taivaan" täydeltä, tekevät he yksin ja yhdessä pieniä (todella pieniä) hyökkäyksiä: ampuvat pari autoa ja he sädettävät sisäänsä mm lehmän, pussailevan teiniparin ja hevostilallisen. Olisivat nyt sädettäneet sen hevosenkin, olis ollut lehmällä `kaveri`. Muutoinkin mietin että olisivat nyt näyttäneet niitä alusten sisätiloja, olishan se ollut päheetä nähdä lehmä, teinit, hevostilallinen siellä aluksen sisällä, vaikka kapinaa hautomassa ja toteuttamassa. Näihin sädetyksiin viitataan vain kerran, jossa miettijät miettivät käytetäänkö nää sädetetyt orjiksi, ruuaksi, polttoaineeksi, vai mitä näitä nyt oli..Oi ei, Ai hei, mä "valehtelin", näytetäänhän tässä sitä "massiivista" hyökkäystäkin. Tutkijaparin yksiön ikkunasta "avautuu" "laaja" otos, jossa valaistujen tikkareiden, cocktailtikkujen, rumpukapuloiden näköiset tuhovanat tuhoavat "kaupunkia".

Nämä mainitut miettijät ovat muuten tietenkin niitä ufoasiantuntijoita ja heihin törmätään täysin `one of a million`-periaatteella: Elokuvassa näytetään pitkään erästä vankikuljetusta (ja varsinkin heidän selviytymistään) tämän ufoaallon aikana. Mutta lähes heti he lähes törmäävät autoon jonka sisällä on nuorta ja vanhaa naista, mutta varsinkin siellä on loukkaantuneena tuon tutkijakaksikonkin ylistämä `ekstraterrestriaaliprofessori`. Muita autoja ei tiellä tietenkään näy. Ja muita autoja ei tietenkään tiellä näy (kuin kenen, arvatkaapa) kun tämä vanki (toinen tietenkin pahis ja toinen tietenkin hyvis) ja siviiliporukka uhrien ja uhrausten jälkeen selviää pitkän (taas todella pitkän) kökkörakenteisen, alieneita täynnä olevan limaluolaston läpi ulkoilmaan. No, he törmäävät tietenkin tähän alun yksiössä esiteltyyn tutkijamieheen. Hän sattui ajelemaan juuri näillä ufoseuduilla... Ja miksikähän hyvisroistomme huomaa vasta elokuvan loppupuolella kysyä "Miksihän minusta tuntuu että olen kuin huonossa Salaisten kansioiden jaksossa?" Niin miksihän? Sillä siellä, siinä juuri olet, olette, olemme... Alusta alkaen.

On tää vaan...

3 kommenttia:

  1. Ai niin näyttelijät.. Huonoja.. Ja tuntemattomia.. No, on siellä Charles Napier pikkukaupunkisheriffinä. Hän on ihan hyvä ja ok.

    VastaaPoista
  2. Ai niin, ja elokuvan lopussa uhataan uudella ufoaallolla, eli jatko-osalla, jota ei tietääkseni ole tehty.. Onneksi...

    VastaaPoista