perjantai 22. tammikuuta 2016

Shadowzone (Usa-90)

Charles Bandin roskaimperiumin huikeita (ja vähemmän huikeita) tuotoksia tuotiin Maahamme aikoinaan huikea liuta vhs-muodossa. Käsittämättämin käännös taisi olla Adult Fairytales joka sai Suomi-nimekseen Ähinää.
Shadowzone - Pelon raja oli nimeltään paljon maltillisempi ja tylsempi. Ja myöskin sisällöltään, mutta kyllä tämä Alien-klooni on ikan ookoota illanistujaiskamaa. Yksin piti katsoa pätkissä..

Sotilastutkija saapuu osittain raunioituneeseen, aavikolla sijaitsevaan maanalaiseen, monikerroksiseen tutkimuskompleksiin outoa kuolemantapausta tutkimaan. Monikerroksinen (no ei :-)) on juonikin, mutta jokainen kompleksin työntekijöistä tietenkin outo kuin helvetti. Mutta tutkittavat jutut vielä oudompia..
Eli Alien-sapluunalla mennään, goremössöilyä jonkin verran, vähän laahaava juoni, välillä matka taittuu, välillä tökkii, mutta teos, tekele on sen verran jännitteitä omaava että kyllä tämän kärsii. Ainakin porukkakatsannolla, tosiaan.. Ja nopean tehokkaassa ja taloudellisessa hirviötoiminnassa on sekä horroria että huumoria. Jälkimmäistä etenkin, aikamoisia kuplakasoja ovat.

Leffan ensimmäinen lausahdus odotuttaa oikeata roskapuheen tulvaa, mutta se vähän hyytyy leffan, matkan aikana.. Sillä kun tutkija saapuu helikopterilla vuoristoiseen aavikkomestaan, niin auton äänimerkki raikaa yössä ja häntä on vastassa auto ja sen sisällä mies. Kun tutkija kampeaa kyytiin, niin kuski sanoo "Odotimme teitä vasta huomenna.." Revontuliako hemmo siellä jo edellisenä iltana, yönä seurailee, luoja tietää, mutta varmahan on aina varmaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti