perjantai 15. maaliskuuta 2019

Vaarallista vapautta (Suomi-62)


Mies pakenee rajan yli. Suomeen. Länteen. Mutta lännemmäksi olisi päästävä. Suomessa on auttajia, mutta myös tietenkin varsinkin päinvastoin.


Tämä Veikko Itkosen viimeinen ohjaustyö ihan kerran-pari katsottava kuvaus joka saa voimansa, mutta myös kärsii isosta hahmokavalkadista. `Nuorisoketjun` näyttelijät Maija Karhi, Antti Litja, Ville-Veikko Salminen, Risto Aaltonen, Tarja Nurmi lunastavat hyvin paikkansa, mutta Irma Seikkulan ja Kullervo Kalskeen kulissi-pettämis-avioliitto on päälleliimattua filminjatketta. Leo Jokela `vilahtavana` kännisenä kusipääkopeloijana sekä selittäjänä-sönköttäjänä ja Erkki Viljos nauravaisen, niljaisen smoothina päällikkönä ovat sellaista myös, tyhjänpäiväistäkin, mutta erilaista roolitusta johon olemme heiltä tottuneet. Hahmot onnistuvat heiltä. Varsinkin Viljoksen kaahaus ja paahto on järjetöntä, mutta (siksi juuri) toimivaa.
Ohjaajan pojan Jussin Strangers-bändin rautalanka sopii hyvin kohtauksiin ja tunnetilojen kuvauksiin. Vilahtaapa bändi keikallakin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti