lauantai 16. maaliskuuta 2019

The Brain Machine (USA-77)

Do you ever think about your brain? Alussa Tohtorismies tohtoristakissaan, salkku sylissään juoksee tutkimuslaitoksesta metsään piilotellen puun takana, ja taas juoksuun ja tappoon... Kummallisin kohtaus: Kaksi Henry Silvan näköistä miestä keskustelee pistoolin ja puukon eroista. Tai jotain sinne päin. Pikkuisen sinne päin.

"You mean the whole truth?" "Yes." "The whole truth?" "Yes." "Golly! This experiment`s gonna have x-rating!" Neljää tyyppiä naurattaa, minua ei. Minua v*tuttaa. No, nämä neljä tyyppiä tulee johonkin hämärään sekotutkimukseen (no mieltähän siinä kronklataan) maailman tilasta, yksi on pappi ja yhdellä näinkin laaja, monipuolinen cv: (Sonny Bonon näköinen) rekkakuski-baarimikko-puuseppä. Mites puutarhuri? Mielen puutarhuri? No, ainakin mielen puuseppä.
Ja puista ja puistattavaa on koko elokuvan `funktio` ja meno muutenkin. Mielipuolisen masentavaa menoa koko teos. Hypitään sinne ja sun tänne ja varsinkin niiden ohi, sivuun, ja taas `palataan` `johonkin`. Kai tällä yritetään kuvata jonkinlaista mielenhallinta-salaliitto-sekamelskaa. Eiku ei.
"Maybe God knows, I don`t."
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti