torstai 3. syyskuuta 2015

The return of Doctor X (Usa-39)

Tämä ei ole Doctor X:n varsinainen jatko-osa, eikä tämä ole kovinkaan hyvä elokuva.
Kyseessä on vähän puisevan oloinen ja vähäverinen (myös konkreettisesti, juonellisesti) kestoltaan (ja toteutukseltaankin) lyhyenläntä teos.

Vähäverisiä ruumiita löytyy pitkin kaupunkia ja jälleen taitaa tohtorismiehet olla asialla, eräs jopa haudan takaa.. Juttuna on `synteettinen veri.`

Mutta toteutus on tosiaan, huolimatta elokuvan lyhyestä kestosta, melkoisen jahkaavaa. Ainoana valopilkkuna voidaan pitää Humphrey Bogartin(!) kauhuelokuvaroolia haudantakaisena tohtorina. Hän vetää roolinsa puitteisiin nähden oikein hyvin. Mutta muu elokuva junnaa. Nyt huumoriosastokin on tätä samaa  tylsää linjaa. Elokuvan lehtimieshahmo on auttamattoman tylsä, hatun etulieve pystyssä laahustava seinäpaperihahmo.

Vaisu.

P.S. Nää huumorihemmotapaukset ovat hankalia. Ainakin vaihtelevia, heittävät häränpyllyä. Nyt tää `Returnin` huumorityyppi tuntuukin tietyssä pidättäytymisessään paremmalta kuin `ekan osan` rasittavampi showaaja. Mutta, onneksi, tää huumoriosasto ei ole kummankaan elokuvan pääteema. Doctor X.ssä parasta on absurdin-nerokas juoni ja komeat laitteistot ja Returnissa olen alkanut huomaamaan ihan jonkinlaista jännitysteemaa joka kantaa koko (lyhyen) elokuvan läpi.

1 kommentti:

  1. Bogie ei jostain syystä hirveän lämpimästi tätä muistellut.

    VastaaPoista