maanantai 18. toukokuuta 2015

Nostakaa Titanic! (Uk/Usa-80)

Aluksi aattelin että tästä voisi saada vähän jonkinlaista hörhöjännitystä, vaikka jopa hörhökauhua alkuviikon apatiaan, mutta jos nyt ei aivan aatokseksi, niin ainakin kovin laihaksi liemeksi tämä jäi. Nostakaa Titanic! on köykäinen katsomiskokemus. Se on harvinaisen jähmeästi ja hitaanpuoleisesti etenevää elokuvaa. Aivan kuin katsoisi voinokareen nököttämistä kylmän puuron pinnalla...

Isoja nimiä on mukana mm Jason Robards ja Alec Guinness, mutta eivät tuo sen kummempaa teokseen/seokseen, vaan jarrutusjoukkoina toimivat hekin. No, itse Titanic on suht jylhän näköinen. Siihen on satsattu.

Puoli pistettä.

P.S. Tuo elokuvan nimen huutomerkki (löytyy myös alkuperäisestä Raise the Titanic!`ista) on muuten kuvioon sopiva. Monta kertaa kävi elokuvan aikana mieli huutaa: Nostakaa se jo! Clive Cusslerin romaania en ole lukenut, aika monien arvostelujen mukaan se on vetävämpi kuin elokuva. Aikamoista.

3 kommenttia:

  1. Umpitylsä pätkähdys, jonka parissa uni tulee silmään nopeasti.

    VastaaPoista
  2. Muistan, kun olen joskus puoliunessa kahlannut tämän väkisin läpi. Mietin, josko antaisi tälle uuden mahdollisuuden, mutta voi todistuksesi valossa olla ihan yhtä tervanjuontia silloinkin...

    VastaaPoista
  3. Joo, aikamoinen unilääke tosiaan on tämä tuotos. Ja aika kallis unilääke vielä. Elokuvalla oli muistaakseni aikoinaan aikamoiset tuotantokustannukset. Ja tämmöinen laahaus niillä rahoilla saatiin aikaiseksi.. Aika jännää..

    VastaaPoista