perjantai 31. tammikuuta 2014

Pirun keksintö helvetistä


Kasarigoreilussa Video Dead (-87) noidutun tv:n zombileffan zombit murtautuvat lasin läpi taloon ja tantereille.

Nämä peilejä pelkäävät, rääsyiset ja räkäiset, kovasti kuolaavat zombit ovat tosiaan aikamoisia resupekkoja ja pirkkoja sekä vaatteiltaan että ihoiltaan. Ja kulkeminen ei ole aivan pahinta laahustamista, jonkinlaista puolijuoksuakin mennään. Murroskauden elokuva?

Muutama ihminen vastaan zombit on taas tämän zombileffan juoni. Meno yltyy välillä varsin sakeaksi splätteriksi. Melkoisen kivan outo idea on se että zomppareita metsästetään varsin pitkään (ja onnistuneesti!) jousipyssyillä! (Kun muita aseita ei talosta löytynyt). Mutta Zombinmetsästäjä Teksasista-tyypin tarvikesäkistä löytyy lopuksi tietenkin myös se iänikuinen moottorisaha. Joka tosin on molempien osapuolten käytössä, zombimorsian esittää  juuri sitä mainittua puolijuoksua juurikin mainittu työkalu kädessään ihmis"massojen" perässä rynniessään.

Ihan toimiva kökkögoreinen tuotos muutamalla kekseliäällä idealla ryyditettynä. Tuo pääjuttu, zombit astuvat filmistä ulos on tietty melkoisen oiva juttu, mutta tuo peili-idea on mielestäni hyvinkin onnistunut. En muista onko tätä ideaa paljon zomppailuissa käytetty. (Eivät kestä nähdä rujoa olemustaan.) Ja tuota pääjuttua on käytetty kauhuelokuvissa jonkin verran, mutta ei muistaakseni kuitenkaan kovinkaan valtavasti. Vaikka luulis että näin olisi.

Elokuvasta löytyy myös tietty huonoa näyttelemistä ja tylsää suvantovaihetta. Sekä koira nimeltä Suklaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti