sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Varhainen natsizombailu


Joel M Reedin (Bloodsucking Freaks) vuonna -81 ohjaama, geneerisesti nimetty Night of the Zombies on kaikkea muuta kuin geneerinen.
No, kökkögoreiluna se on aika tavanomainen, mutta se pelaakin muilla erikoisuuksilla, ansioilla: Leffan pääosassa on pornotähti Jamie Gillis (elokuvassa ei ole seksiä) joka lähtee tässä Jenkki/Keski-Eurooppakauhistelussa (sijoittuu viimeksimainittuun) etsimään/tutkimaan salaperäistä kaasua törmätäkseen zombeihin.

Ja nämä zombit ovat tämän elokuvan erikoinen suola. Ensinnäkin leffa on siis tosiaan tehty reilusti ennen tätä nykyajan natsizombipuuhia ja nämä zombit ovat erikoisimpia zombeja joihin olen törmännyt. Ne mm syövät, juovat normaalisti ravintoloissa, polttavat tupakkaa ja jutskaavat keskenään. Välillä nämä zombit pystyvät olemaan tavallisia ihmisiä, ja välillä taas zombeja.
Ja se tapa miten Gillis pääsee tutustumaan zomppareihin on yksinkertaisen mainio:
hän laittaa talkkia naamaan, vetää mustalla tussilla poskeen pari viivaa, vetää natsirytkyt päälle ja liittyy talviyössä taivaltavaan natsizombisolttuletkaan.
Ja sitten se vasta jysähtääkin: Hän menee solttuzombejen mukana lopuksi myös niiden kämpille! Ja sitten nukutaan!!Ja kun Gillis herää ovat muut luurankoina!!!

Kökkögoreista menoa jota on maustettu gallonallisella oivan absurdeilla ideoilla.

Sumuista (myös konkreettisesti) elokuvaa sumuistuttaa vielä lisäksi päällepuhutut dialogit. Kaikuu kuin kellarissa.


2 kommenttia:

  1. Tää on aivan jumalainen video!

    VastaaPoista
  2. Kyllä! Vanha Suomi-veehooässä Haudan Takaa oli arvostelukappaleena. Leffan nimenä olis paremmin voinut olla Puun Takaa, sillä niin sieltä tämän leffan huikeat järjettömyydet tulivat..

    VastaaPoista